DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18419500.35028%
Balıkesir
24°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Gedeve Bölgesi Tarımsal Sulamayla Buluştu

Gedeve Bölgesi Tarımsal Sulamayla Buluştu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın'ın talimatıyla BASKİ tarafından döşenen sulama hattı sayesinde Erdek'in Gedeve Bölgesi'nde bulunan 20 bin zeytin ağacı suya kavuştu. Zeytincilik yapan, Başkan Akın'a teşekkür etti.

ABONE OL
Temmuz 23, 2024 19:05
Gedeve Bölgesi Tarımsal Sulamayla Buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gedeve Bölgesi’nde Zeytin Ağaçları Suya Kavuştu

Erdek ilçesine bağlı Gedeve Bölgesi, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın talimatıyla gerçekleştirilmesi sulama projesi sayesinde suya kavuştu. BASKİ tarafından döşenen sulama hattı ile bölgede bulunan 20 bin zeytin ağacı artık düzenli olarak sulanabilecek.

Gedeve Bölgesi, anlaşma yönetimi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ahmet Akın, zeytin ağacı, BASKİ, Erdek

Gedeve Bölgesi Tarımsal Sulamayla Buluştu_1

Başkan Ahmet Akın’ın Talimatıyla Başlayan Proje

Gedeve Bölgesi’nde anlaşmanın devam etmesi nedeniyle uzun süreli susuz kalan zeytinlikler, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin girişimi ile suya kavuştu. Başkan Ahmet Akın’ın talimatı üzerine BASKİ ekipleri, bölgedeki bin metrenin üzerindeki sulama borusunu döşedi. Bu çalışma sayesinde 20 hektarlık alan sulanabilir hale geldi ve 20 bin zeytin ağacı düzenli suya kavuştu.

Zeytincilerin Yüzü Gülüyor

Bölgede zeytincilik yapan, yapılan bu çalışmadan oldukça memnun. Zeytinlik sahibi Ergen Demirkaya, “Uzun tuttuğu ürün yeterli niteliğe ulaşamadığı için çiftçi çok ciddi gelir kaybına uğramıştı. Bu yapılan çalışma beni çok ama çok mutlu etti. Öncelikle Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Akın’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi .

Gedeve Bölgesi, anlaşma yönetimi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ahmet Akın, zeytin ağacı, BASKİ, Erdek

Gedeve Bölgesi Tarımsal Sulamayla Buluştu_4

Erdek Ziraat Odası’nın Katkıları

Erdek Ziraat Odası Başkanı Mustafa Saçıl, çiftçilerle yapılan toplantılarda sulama sorunları olan bölgelerin tespit edildiğini ve bu durumu Başkan Ahmet Akın’a rapor halinde sunduklarını belirtti. Saçıl, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Akın, durumumuz hakkında ayrıntılı ilgileneceğini söyledi. Ekiplerini yolladı, bize malzeme ve ekipman desteği sağlandı. Toplamda bin metreyi geçen boru döşeme işlemi yapıldı. Yaklaşık 20 bin ağaç buluşacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Akın’a Çok teşekkür ediyorum,” hayatım boyunca kullandım.

Gedeve Bölgesi, anlaşma yönetimi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ahmet Akın, zeytin ağacı, BASKİ, Erdek

Gedeve Bölgesi Tarımsal Sulamayla Buluştu_2

Tarımsal Sulama Projesinin Önemi

Bu proje, Gedeve Bölgesi’nde anlaşmanın yürütülmesinde büyük bir rol oynayacak. Zeytin ağaçlarının düzenli sulanması, ürünün güvenilirliği ve miktarının arttırılması yardımcı olacaktır. Aynı zamanda çiftçilerin gelir kaybının önüne geçilecek ve merkezi yönetim sağlanmasının sürdürülebilirliği sağlanacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.