DOLAR 34,0007 0.29%
EURO 37,8289 0.58%
ALTIN 2.820,160,39
BITCOIN 1968226-3.43301%
Balıkesir
25°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
‘GEZİCİ KÜTÜPHANE’ MORAL OLDU

‘GEZİCİ KÜTÜPHANE’ MORAL OLDU

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:28
‘GEZİCİ KÜTÜPHANE’ MORAL OLDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Susurluk Kaymakamlığının katkılarıyla Hatay’ın Saraycık Çadırkentine kurulan gezici kütüphaneler sayesinde, derslerinden geri kalan öğrencilerin eğitimlerine devam etmeleri amaçlandı.

Susurluk Kaymakamlığı koordinesinde toplanan gezici kütüphane için ilk destek paketleri yola çıktı. Kaymakam Muammer Köken, İlçe Sağlık Müdürlüğü Personeline, Üniversite Öğrencilerini Destekleme Derneğine ve yardımlarını esirgemeyen tüm vatandaşlara teşekkürlerini iletti.

YARDIMSEVERLER SAYESİNDE İHTİYAÇLAR TOPLANDI”

“Asrın Felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarını sarmak için çalışmalar sürüyor. Susurluk Kaymakamlığının da destekleriyle Hatay’ın Saraycık Çadırkentine kurulan gezici kütüphaneler sayesinde, derslerinden geri kalan öğrenciler eğitimlerine devam ederken, bu çalışma çocuklar için moral ve neşe kaynağı oldu. Susurluk Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından bir süredir yayımlanan Gezici Kütüphane ihtiyaç listesi doğrultusunda Lise ve Üniversite giriş sınavlarına hazırlık kitabı, İlkokul ve Ortaokul Konu Anlatımlı Ders Kitabı ve birçok çeşit boya kalemi ile kırtasiye ürünleri yardım sever vatandaşlar tarafından toplanarak paketlendi.

FELAKETİN ETKİSİNDE ÇIKMALARI AMAÇLANDI”

Balıkesir’den gönüllü olarak Hatay Saraycık Çadırkenti’ne giden Ayvalık İlçe Halk Kütüphanesi Görevlisi Fehmican Yöntem ve Burhaniye İlçe Halk Kütüphanesi Sorumlusu Mustafa Demirtaş ilk gün etkinliklerin de çocuklar tarafından çizilen resimler sergilenmek üzere asıldı. Nevşehir Mustafa Güzelgöz Gezici Kütüphanesi aracına asılarak sergilenen resimler sayesinde, depremzede çocukların yaşanılan felaketin etkisinden çıkmaları amaçlandı.

BAĞIŞÇILARIN DESTEKLERİYLE DEVAM EDECEK”

Etkinlik kapsamında ilk gün hikâye okuma ve oyun hamurlarıyla yapılan etkinlikler ile son buldu. Mevcut kütüphanelerden getirilen çocuk kitapları, resim defterleri ve boyaları çocuklara hediye edilerek, yiyecek ve içecek ikramında bulunuldu. Uşak İl Halk Kütüphanesi Müdürü Serdar Cangaz ve İzmir Karşıya İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Asuman Nesibe Özdil koordinasyonunda gerçekleştirilen bu organizasyonun, bağışçıların destekleriyle devam etmesi amaçlanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.