DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21563820.01575%
Balıkesir
23°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
“Göçmenler için acil önlem alınmalı”

“Göçmenler için acil önlem alınmalı”

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:18
“Göçmenler için acil önlem alınmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Susurluk İlçe Başkanı İsmail Çakır, Türkiye’de sığınmacıların varlığının, ekonomik ve siyasi sorunları beraberinde getirdiğini vurguladı. Çakır, “Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırları yolgeçen hanı olmasın demiştik. Acilen önlem alınmalı” dedi.

Başta Suriye olmak üzere ülkede bulunan göçmenlerin varlığının Türkiye’yi önümüzdeki günlerde olumsuz etkileyeceğine dikkat çeken İYİ Parti Susurluk İlçe Başkanı İsmail Çakır göçmen krizini hakkında değerlendirmede bulundu. Türkiye’de yaklaşık 5 milyon göçmen bulunduğunun bilgisini veren Çakır, “Bazı kaynaklar ülkede bulunan göçmenlerin 5 milyondan daha fazla olduğunu söylüyor. Hükümet Kamuoyuna anket yaptırmış. Sonuçlar göçmen geri gitsin yönünde olduğu için cumhurbaşkanımız da gitmeleri lazım diye bir açıklamada bulundu. Bu işe biz ilk zamanlarda tepki göstermiştik.” diye konuştu.

”ARTIK GÖÇMENLER ÜLKELERİNE GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE GÖNDERİLMELİ”

Fazla mülteci ağırlamanın ülke için sakıncalığı olacağını ifade eden Çakır, verilerin giderek arttığını aktararak “Genel Başkan Yardımcımız yaptığı canlı yayında o günün doğum verilerini söyledi. Toplam 28 doğumdan 27’si Suriyeliymiş. Türkiye sınırları içinde doğan tüm çocuklar Türk vatandaşı oluyorlar. Bu durum ileride bizim başımızı ağrıtacaktır.” diye konuştu. Göçmenlere güvenli bir tampon bölgesi oluşturulması için İYİ Parti olarak öneride bulunduğunu belirten Çakır, “Gerekli yardımlar Suriye topraklarında yapılsın dedik. O zaman dinlemediler bizi. Genel başkanımızın tabiriyle mülteciler ülkelerine gönderilecekler.” dedi.

İYİ Parti’nin Susurluk’ta çalışmalarının devam ettiğinin de bilgisini veren Çakır,” Esnaf gezilerimiz devam ediyor. Genel başkanımızın görüşlerini Susurluk halkına en doğru şekilde iletmeye çalışıyoruz. Ülkemiz için hizmet vermeye hazırız ” şeklinde konuştu.

Haber: Belit Pektezel

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.