DOLAR 33,9995 0.29%
EURO 37,8381 0.61%
ALTIN 2.821,140,42
BITCOIN 1963779-3.25901%
Balıkesir
23°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Hatay’a Sındırgı Mahallesi Kuruluyor

Hatay’a Sındırgı Mahallesi Kuruluyor

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:28
Hatay’a Sındırgı Mahallesi Kuruluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahramanmaraş’taki büyük depremlerin ardından Balıkesir’in Sındırgı ilçesi, Hatay’da 100 konteyner ev inşa etmek için çalışma başlattı. AFAD tarafından belirlenen alanda alt yapı çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı ve konteyner evlerin bir kısmı inşa edilmeye başlandı. Tüm evlerin inşa işleminin bu ay sonunda tamamlanması hedefleniyor.

AFAD ile yapılan yer tesliminden sonra, Sındırgı Belediyesi Fen İşleri ekipleri bölgede alt yapı ve zemin hazırlık çalışmalarına hemen başladı. Antakya, Serinyol’da AFAD organizasyonu ile birlikte, Sındırgı Belediyesi’ne ait araç ve personelin yanı sıra diğer kamu kurumlarının iş makineleri desteği ile zemin düzleme, temiz su, kanalizasyon, elektrik hatları çekiliyor. Üretilen konteynerler de alana getirilerek yerleştiriliyor.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, saha koordinasyonunu sağlayarak konteynerlerin valilik aracılığıyla belirlenen hak sahiplerine en kısa sürede teslim edilmesi için çalışmalara katkı sağlıyor.

Molalarda depremzedelerin çocuklarıyla mutluluklar paylaşılıyor

AFAD psikososyal destek ekipleri, çalışma alanı yakınlarında bulunan halı saha ve toplanma alanlarında depremzedelerin çocukları için çeşitli etkinlikler düzenliyor. Çocukların mutluluğuyla havalanan uçurtmalar ise konteyner kentin kurulacağı alanda uçuruldu. Sındırgı Belediyesi ekipleri de kimi zaman çalışmalarına ara vererek depremzedelerin çocuklarının psikososyal etkinliklerine katılıyor, onları mutlu ediyor.

Serhat Şehri Hatay’ı yeniden ayağa kaldırmak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirten Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, konteyner üretimlerinin yapıldığı Diyarbakır’daki firmayı ziyaret ederek üretimin hızlandırılmasını talep etti.

Başkan Yavaş, devletin bakanları, kamu kurumları, belediyeler, STK’lar ve bölgede canla başla çalışan tüm ekiplerin ilk günden itibaren bölgedeki yaraları sarmak için çalıştığını belirterek, “Doğal şehir Sındırgı olarak Hatay Serinyol’da 100 adet Sındırgı evleri yapıyoruz. Konteyner kent inşa ediyoruz. En önemli problem barınma ve Serhat Şehrimiz bizim için çok çok değerli. Bu nedenle Hatay’da Sındırgı’daki hayırseverler, kaymakamlığımız ve belediyemiz işbirliğiyle burada fen işleri tarafından konteyner kentimizin altyapısı yapılıyor.

Bir taraftan temiz su, bir taraftan pis su, elektrik burada fen işleri ekibimiz, 10 kişilik bir ekip ile şu anda buradayız. Akabinde de konteynerlerimiz bölgeye getiriliyor. Geldikten sonra da peyzaj çalışmalarıyla birlikte çok butik, küçük, minik bahçeleri olan yaşam alanına dönüşebilecek bir konteyner kent olacak. AFAD ile iş birliği yaptık. Onlar bize bu araziyi tesisini sağladılar. Bizler de ay sonuna kadar buradaki çalışmaları tamamlayıp vatandaşlarımıza valilik aracılığıyla belirlenen kişilere, depremzedelere buradaki evleri teslim edeceğiz. Rabbim bir daha böyle sıkıntıları hiçbirimize göstermesin, hepimize geçmiş olsun” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.