DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18415020.42808%
Balıkesir
24°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
İBB’den 15 Temmuz Şehitleri İçin Anma Töreni

İBB’den 15 Temmuz Şehitleri İçin Anma Töreni

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) binası önünde 15 Temmuz şehitleri için düzenlenen törende İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, darbe girişiminden yeterince ders alınmadığını vurguladı.

ABONE OL
Temmuz 15, 2024 17:40
İBB’den 15 Temmuz Şehitleri İçin Anma Töreni
0

BEĞENDİM

ABONE OL

stanbul Büyükşehir Belediye (İBB) binası önünde 15 Temmuz 2016’da gerçekleşen darbe girişiminde şehit olanlar için bir anma töreni düzenlendi. Törende, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Zeynel Abidin, CHP Grup Başkan Vekili Ülkü Sakalar, gaziler ve şehit yakınları hazır bulundu.

İmamoğlu: “15 Temmuz’dan Yeterince Ders Çıkarmadık”

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından konuşma yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin ülkenin en kara günlerinden biri olduğunu belirtti. İmamoğlu, “Ne yazık ki bugün itibari ile 15 Temmuz’dan yeterince ders çıkartabildiğimizi düşünmemekteyim. Hepimiz biliyoruz; 15 Temmuz’un darbeci örgütü bir gecede ortaya çıkmadı. Onlarca yılın ürünüdür. Uzun yıllar, bir virüs gibi devletin içerisine yayıldığını hepimiz biliyoruz” dedi.

“Gazi Meclisi’mizi Bombalayacak Kadar Gözü Dönmüş Bir Terör Örgütü”

İmamoğlu, konuşmasında şunları söyledi: “15 Temmuz ülkemizin en kara günlerinden birisidir. Bu kara ve acı günde belki de en kanlı noktalarından birisi, tam da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kurumumuzun önünde, burada yaşanmıştır. Başta burada olmak üzere; memleketimizin farklı noktalarında bu hain darbe girişimine karşı mücadele eden, müdahale eden, partili-partisiz, hangi etnik kökenden, hangi inançtan olursa olsun, karşı duran her vatandaşımızı buradan saygıyla selamlarken şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize de minnet duyduğumuzu belirtmek isterim. Şunu söylemek lazım; Gazi Meclisi’mizi bombalayacak kadar gözü dönmüş bir terör örgütü ile karşı karşıya kalmıştık.”

Darbe Girişiminin Nedenleri ve Dersler

İmamoğlu, darbe girişiminin nedenleri ve sonuçları hakkında da değerlendirmelerde bulundu. “Ancak bazı gerçekleri konuşmak ve bu gerçekler üzerinden de ders çıkartmak asli sorumluluğumuzdur. Ne yazık ki bugün itibari ile 15 Temmuz’dan yeterince ders çıkartabildiğimizi düşünmemekteyim. Ders çıkartmadık ve ülkemizi 15 Temmuz’a karşı koruyan koşulların oluşmasında etkili olanların, darbecilerin önünü açan bir kısım politikaları uygulayan insanların, gerekli öz eleştiri yapmadıklarını ve yaptıklarının sorumlulukları ile ilgili yeterince milletimize hesap vermediklerini düşünmekteyim.

Hepimiz biliyoruz; 15 Temmuz’un darbeci örgütü bir gecede ortaya çıkmadı. Onlarca yılın ürünüdür. Dolayısıyla o, onlarca yıla geri dönerek, bu koşullar nasıl oluştu, memleketimiz böyle utanç verici bir güne, acı bir güne ve yüzlerce şehidimizin olduğu bir güne nasıl eriştiğini iyi anlamak mecburiyetindeyiz. Uzun yıllar, bir virüs gibi devletin içerisine yayıldığını hepimiz biliyoruz” şeklinde konuştu. Tören, şehitler için duaların okunmasıyla sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.