DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18469870.75424%
Balıkesir
24°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
İran’da 14. Dönem Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini Mesut Pezeşkiyan Kazandı

İran’da 14. Dönem Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini Mesut Pezeşkiyan Kazandı

İran’da gerçekleşen 14. dönem cumhurbaşkanlığı seçimlerini Mesut Pezeşkiyan kazandı. Dünya liderlerinden tebrik mesajları gelmeye devam ediyor.

ABONE OL
Temmuz 6, 2024 20:37
İran’da 14. Dönem Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini Mesut Pezeşkiyan Kazandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İran’ın Yeni Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan’a Tebrik Mesajları

İran’da dün yapılan 14. dönem cumhurbaşkanlığı seçimlerini Mesut Pezeşkiyan 16 milyon 384 bin 403 oy alarak kazandı. Dünya genelinden liderler ve yetkililer, Pezeşkiyan’a tebrik mesajları göndererek İran ile ilişkileri güçlendirme temennilerini ilettiler.

Cezayir

Cezayir Devlet Başkanı Abdülmecid Tebbun, Mesut Pezeşkiyan’ı tebrik ederek iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirme konusundaki kararlılığını vurguladı.

Güney Kore

Güney Kore hükümeti, İran’ın yeni hükümet döneminde refah ve kalkınma dileklerini iletti ve dostane ilişkileri daha da güçlendirmeyi sabırsızlıkla beklediklerini belirtti.

Sırbistan

Sırbistan Devlet Başkanı Aleksandar Vučić, sosyal medya hesabından Pezeşkiyan’ı tebrik ederek, zaferinin İran halkının geleceğe yönelik vizyonuna duyduğu güveni gösterdiğini söyledi.

Özbekistan

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Tahran ve Taşkent arasındaki işbirliğinin Pezeşkiyan’ın döneminde daha yüksek seviyelere ulaşacağını umduğunu ifade etti.

Azerbaycan

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Pezeşkiyan’ı tebrik ederek iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerini güçlendirme arzusunu dile getirdi ve Pezeşkiyan’ı Azerbaycan’a davet etti.

Pakistan

Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari, Pezeşkiyan’ı tebrik ederek, iki ülke arasındaki kardeşçe ilişkilerin güçleneceğini vurguladı.

Venezuela

Venezuela Dışişleri Bakanı Yván Gil, Pezeşkiyan’ı tebrik ederek İran halkının demokrasisine olan bağlılıklarını övdü ve bu kararın küresel kalkınmaya katkı sağlayacağını belirtti.

Suriye

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Pezeşkiyan’ı tebrik ederek, İran-Suriye stratejik ilişkisini güçlendirmek için birlikte çalışacaklarını söyledi.

Rusya

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Pezeşkiyan’ı tebrik ederek iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin süreceğini vurguladı.

Irak

Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, Pezeşkiyan’ı tebrik ederek iki komşu ülke arasındaki ilişkilerin güçleneceğine olan inancını belirtti.

Suudi Arabistan

Kral Salman bin Abdülaziz ve Veliaht Prens Muhammed Bin Salman, Pezeşkiyan’ı tebrik ederek iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirme konusundaki kararlılıklarını ifade ettiler.

Ermenistan

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Pezeşkiyan’ı tebrik ederek Ermenistan-İran ilişkilerinin önemine dikkat çekti ve işbirliğini artırmayı umduğunu belirtti.

Japonya

Japonya Dışişleri Bakanı Toshihiro Kitamura, Pezeşkiyan’ın Ortadoğu’daki gerilimi azaltmada ve istikrarı sağlamada yapıcı bir rol oynayacağını umduklarını ifade etti.

Kuveyt

Kuveyt Emiri Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Pezeşkiyan’ı tebrik ederek iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesini diledi.

Tacikistan

Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Pezeşkiyan’ı tebrik ederek ikili işbirliğini artırmayı umduğunu belirtti.

Çin

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Pezeşkiyan’ı tebrik ederek iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin süreceğini vurguladı.

Umman

Umman Sultanı Heysem bin Tarık, Pezeşkiyan’ı tebrik ederek İran-Umman ilişkilerinin güçlenmesini temenni etti.

Bahreyn

Bahreyn Kralı Hamad bin İsa el-Halife, Pezeşkiyan’ı tebrik ederek İran’la işbirliğine dayalı ilişkilerin önemini vurguladı.

Hindistan

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Pezeşkiyan’ı tebrik ederek İran-Hindistan ilişkilerini güçlendirme arzusunu dile getirdi.

Katar

Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani, Pezeşkiyan’ı tebrik ederek iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin devamını diledi.

IKBY

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, Pezeşkiyan’ı tebrik ederek Erbil ile Tahran arasındaki dostane ilişkilerin sürmesini temenni etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.