DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18416500.4073%
Balıkesir
24°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
İsrail’de Siyasi Çalkantılar: Netanyahu’nun Savaş Kabinesini Feshetmesi Protestolara Yol Açtı
  • Velhasıl Gazetesi
  • Dünya
  • İsrail’de Siyasi Çalkantılar: Netanyahu’nun Savaş Kabinesini Feshetmesi Protestolara Yol Açtı

İsrail’de Siyasi Çalkantılar: Netanyahu’nun Savaş Kabinesini Feshetmesi Protestolara Yol Açtı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun savaş kabinesini feshetmesi, ülkede geniş çaplı protestolara yol açtı. Hükümet karşıtı binlerce kişi, meclis önünde eylem yapmak için toplandı.

ABONE OL
Haziran 20, 2024 14:50
İsrail’de Siyasi Çalkantılar: Netanyahu’nun Savaş Kabinesini Feshetmesi Protestolara Yol Açtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Benny Gantz ve eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot’un geçen hafta istifa etmelerinin ardından bugün savaş kabinesini resmen feshetti. Bu hamle, İsrail’de büyük bir deprem etkisi yarattı ve hükümet karşıtı binlerce kişi, saat 19.00’da meclis önünde eylem kararı aldı.

Binlerce Kişi Meclis Önünde Toplanacak

Netanyahu’nun savaş kabinesini feshetmesi, hükümetin Gazze savaşıyla ilgili başarısızlıklar yaşadığını söyleyen protestocuları harekete geçirdi. Binlerce kişi, meclis önünde toplanarak yüksek sesle Netanyahu’ya tepki göstereceklerini belirtti.

İsrail’de Siyasi Çalkantılar

İsrail siyaseti, Gazze savaşıyla ilgili birkaç farklı konuda çalkalanıyor. Netanyahu’nun savaş kabinesini feshetme kararı, hükümetin Hamas’la savaşında başarısızlıklar yaşadığını söyleyen protestocuların 7 Ekim saldırısının birinci yıl dönümünden önce erken seçime gidilmesini sağlamak amacıyla bir hafta sürecek gösteriler düzenlemeye başlamalarının ardından geldi.

İnsani Yardım Molası ve Askeri Duraklama

İsrail ordusu (IDF), pazar günü yardım kamyonlarının İsrail’den Kerem Şalom geçişi arasında geçişine izin vermek için Refah bölgesinde sabah 8’de başlayacak ve ana Salah al-Din yolu boyunca akşam 7’ye kadar sürecek günlük bir duraklama ilan etmişti. Duraklamanın ikinci bir emre kadar her gün olacağı duyuruldu.

Bir İsrailli yetkili, “Başbakan sabah 11 saatlik insani yardım molası haberlerini duyunca askeri sekreterine döndü ve bunun kendisi için kabul edilemez olduğunu açıkça belirtti,” dedi. Yetkili, Netanyahu’nun ordunun politikasında “herhangi bir değişiklik olmadığı” ve “Refah’taki çatışmaların planlandığı gibi devam ettiği” konusunda güvence aldığını belirtti.

Netanyahu’nun İktidar Koalisyonundaki Tepkiler

Netanyahu’nun iktidar koalisyonundaki Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, taktiksel duraklama kararını kınadı ve bu kararı verenin işini kaybetmesi gerektiğini belirtti. Ben-Gvir, duraklama kararını “aptalca” olarak nitelendirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.