DOLAR 34,0007 0.29%
EURO 37,8289 0.58%
ALTIN 2.820,160,39
BITCOIN 1968226-3.43301%
Balıkesir
25°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
“İstismarlardan ders alınmamış”

“İstismarlardan ders alınmamış”

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:28
“İstismarlardan ders alınmamış”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Bandırma İlçe Başkanı Neriman Çiçek, İhsaniye Mahallesindeki eski inzibat karakolunun yatılı kuran kursuna çevrilmesi projesine belediye meclisinde CHP, İYİ Parti, AK Parti ve MHP’lilerin oy birliğiyle onay vermesine tepki gösterdi. Çiçek, çocuklarını kolejlerde okutan siyasetçilerin, yoksul halkın çocuklarına yatılı kuran kursunu layık gördüğünü söyledi.

 Bandırma’da yapılması planlanan beş katlı yatılı kuran kursu projesinin belediye meclisinde onaylanmasına TİP tepki gösterdi.  Proje, İhsaniye Mahallesi 288 ada 8 parselde bulunan eski askeri inzibat binası üzerine yapılacak. Ancak kentteki tüm okulların yıkıldığı ve şehir dışına taşındığı bir dönemde, kentin ortasına beş katlı bir yatılı kuran kursu yapılmasının halkın tepkisine neden olduğu biliniyor. TİP Bandırma İlçe Başkanı Neriman Çiçek, kuran kursunun hangi cemaate veya tarikata hizmet edeceğinin sorgulanması gerektiğine dikkat çekti.

“KURAN KURSUNDA SİZİN ÇOCUKLARINIZ NİYE YOK”

TİP Bandırma İlçe Başkanı Neriman Çiçek, kuran kursunun hangi cemaate veya tarikata hizmet edeceğinin sorgulanması gerektiğine dikkat çekti. Konunun halkın dini duygularıyla açıklanamayacağının önemle altını çizen Çiçek, köylerden ve şehir merkezindeki okulların şehir dışına taşındığı bir süreçte, şehrin tam ortasına yatılı kuran kursu yapılmasının izahının yapılamayacağını sözlerine ekledi. Çiçek, “Yoksul halk çocuklarına reva gördüğünüz bu yurtlarda neden sizin çocuklarınız yok. “Oy Birliği” ittifakında Cumhuriyet değerleri, laiklik, gericilikle mücadele etmesi gerekenler neden bu projeye sessiz kalmakla yetinmeyip destek olmuştur?” diye sordu.

“İSTİSMARLARDAN DERS ALINMAMIŞ”

Çiçek, projenin tüm çocuklar için eşit bir eğitim hakkının sağlanması açısından sorgulanması gerektiğini vurguladı. Benzer projelerde daha önce birçok istismar olayı yaşandığına dikkat çeken Çiçek, yoksul halk çocuklarının da eğitim hakkından mahrum bırakılmaması gerektiğini belirtti.Kendisi de bir eğitimci olan Çiçek, “Eğitim temel bir insan hakkıdır ve ülkenin tüm çocukları için eşit bir şekilde sağlanmalıdır. Ancak, bu proje gibi sorgulanabilir adımlar atarak sorunları çözemeyiz. TİP olarak ülke genelinde eğitim sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

ŞÜPHELER ARTIYOR

Bölgedeki diğer okulların yıkılmış olması projenin sorgulanmasına neden olurken, projenin gerçek amacının yoksul halk çocuklarının eğitimi olmadığı yönündeki şüpheler de artıyor. Çevre sakinleri, projenin bölgeye bir tarikatın faaliyetlerinin taşınması amacıyla yapıldığını iddia ediyorlar.

Haber: Melike DÜLGER ÖGÜT

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.