DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18380120.56931%
Balıkesir
24°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Japonya, Filistin Devleti’nin Tanınmasını Değerlendiriyor

Japonya, Filistin Devleti’nin Tanınmasını Değerlendiriyor

Japonya Dışişleri Bakanı Kamikava Yoko, Tokyo'da düzenlediği basın toplantısında, ülkesinin Ortadoğu'da barış sürecini göz önünde bulundurarak Filistin Devleti'nin tanınmasını kapsamlı şekilde değerlendireceğini belirtti. Japonya, Filistin'in bağımsız devlet kurma hedeflerine destek veriyor.

ABONE OL
Temmuz 14, 2024 14:23
Japonya, Filistin Devleti’nin Tanınmasını Değerlendiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Japonya Dışişleri Bakanı Kamikava Yoko, başkent Tokyo’da yaptığı basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Kamikava Yoko, ülkesinin Ortadoğu’da barış sürecinin ilerlemesini göz önünde bulundurarak Filistin Devleti’nin tanınmasını kapsamlı şekilde değerlendireceğini bildirdi.

Filistin’in Bağımsızlık Hedeflerine Destek

Kamikava, Filistinlilerin “bağımsız devlet kurma hedeflerini” anladıklarını ve Japonya’nın bu hedefe yönelik çabalarına destek verdiğini ifade etti. Bakan, “Filistin devletinin tanınmasıyla ilgili, barış sürecinin nasıl ilerletilebileceğini göz önünde bulundurarak bu konuyu kapsamlı bir şekilde ele almaya devam etmek istiyoruz” diye konuştu.

Arap Birliği’nden Japonya’ya Çağrı

Son günlerde Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Geyt, Japonya’dan Filistin devletini resmen tanımasını istemişti. Bu talep, Japonya’nın Filistin’e verdiği desteği pekiştirmek ve uluslararası arenada daha güçlü bir duruş sergilemek amacıyla yapıldı.

Filistin Devletini Tanıyan Ülkelerin Sayısı Artıyor

Birleşmiş Milletler’in (BM) 193 üyesinden çoğunluğu, 140’ı aşkın devlet Filistin topraklarını devlet olarak tanıyor. Bu ülkeler arasında çeşitli Asya, Afrika ve Latin Amerika ülkeleri bulunuyor. Japonya’nın bu yönde alacağı karar, Ortadoğu’daki barış sürecine olumlu katkılar sağlayabilir.

Japonya’nın Ortadoğu Politikası

Japonya, Ortadoğu’da barış ve istikrarı destekleyen politikalarıyla biliniyor. Ülke, bölgede yaşanan çatışmaların sona erdirilmesi ve kalıcı bir barış ortamının sağlanması için çeşitli diplomatik girişimlerde bulunuyor. Filistin devletinin tanınması konusundaki tutumu da bu politikanın bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.