DOLAR 34,0881 0.18%
EURO 38,1358 0.01%
ALTIN 2.832,840,15
BITCOIN 21484384.45807%
Balıkesir
23°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
YENİ KABİNE BUGÜN İLK KEZ TOPLANIYOR

YENİ KABİNE BUGÜN İLK KEZ TOPLANIYOR

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:39
YENİ KABİNE BUGÜN İLK KEZ TOPLANIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz gün duyurulan yeni kabine, bugün ilk toplantısını yapacak. Toplantıda, özellikle ekonomi ve terörle mücadele konularının öne çıkması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ikinci kabinesinin ilk toplantısında, özellikle ekonomiyle ilgili konuların gündemde yer alması bekleniyor. Temmuz ayında gerçekleşmesi beklenen asgari ücret artışı, en düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltilmesi, emekli ikramiyesinde olası değişiklikler gibi ekonomiye dair konuların kabinenin ilk toplantısında öne çıkması bekleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilen Mehmet Şimşek’in yeni dönem hakkında sunum yapması beklenirken toplantıda, fiyat artışlarının yol açtığı refah kayıplarına karşı atılabilecek adımlar, asgari ücret, memurların maaş artışı gibi kritik başlıklar ele alınacak.

Gelecek dönemde gündeme geleceği söylenen konular arasında, taşeron işçilere kadro verilmesi, seçim vaadi olarak açıklanan ev kadınlarına emeklilik imkanı sağlanması, gençlere vergisiz elektronik eşya alımı ve faizsiz evlilik kredisi gibi konuların da kabinenin toplantısında ele alınacağı belirtiliyor.

Dış politika gündeminde ise İsveç’in NATO üyeliği var

Önümüzdeki dönemde Litvanya’da gerçekleşecek olan NATO liderler zirvesine Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın da katılması bekleniyor. Bu bağlamda İsveç’in NATO üyeliği konusunda Türkiye’nin atacağı adımın da kabine toplantısında ele alınacağı belirtiliyor.

Erdoğan, geçen hafta sonu NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşmüştü. Görüşmenin yansımalarının da toplantıda görüşüleceği dile getiriliyor.

Ayrıca yurt içinde ve yurt dışında yürütülen faaliyetlerin gündeme gelmesi ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in sunum yapması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.