DOLAR 34,0007 0.29%
EURO 37,8289 0.58%
ALTIN 2.820,160,39
BITCOIN 1968226-3.43301%
Balıkesir
25°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Kadın emeğine kooperatif desteği

Kadın emeğine kooperatif desteği

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:19
Kadın emeğine kooperatif desteği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, kadın kooperatiflerinin, kadın istihdamının artmasında ve kırsal alanda yaşayan kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarında etkili olduğunu söyledi.

Susurluk’ta Ömür Üreten Kadınlar Kooperatifinin kuruluşuna büyük destek veren Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, Edremitli emekçi kadınlarla buluştu. Güneşin Kadınları Edremit Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifini ziyaret eden Başkan Güney, kadınların ekonomik ve sosyal olarak güçlenmesinde kooperatiflerin önemine dikkat çekti. Kadın kooperatiflerinin kadın istihdamının artmasında ve kırsal alanda yaşayan kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarında etkili olduğunu ifade eden Güney, kadın kooperatifleriyle kadınların ekonomik ve sosyal faaliyetlerinin desteklendiğine vurgu yaptı.

“SUSURLUKLU ÜRETEN KADINLARIMIZI KOOPERATİFE KATILMAYA BEKLİYORUM”

Kadınların kooperatifleşerek yaşadıkları bölgelere fark katmalarını çok önemsediklerinin önemle altını çizen Başkan Güney, bu kapsamda Susurluklu kadınların kurduğu Ömür Üreten Kadınlar Kooperatifini çok önemsediklerini söyledi. Susurluk’ta kırsal mahallelerde kadınlarla bir araya gelerek kooperatifleşerek üretim yapmaları konusunda cesaretlendirdiklerine dikkat çeken Güney, kadınların ekonominin ve kalkınmanın yön veren aktörleri olmaya başladığı bir dönüşüm sürecine sahne olduğunu ve kadınların artık yalnızca çalışan değil, girişimci olarak da karşılarına çıktığını ifade etti.

“KOOPERATİF GİRİŞİMCİ RUHUNUZU TETİKLEYECEK”

Kadınları girişimci olmaya cesaretlendirmenin ve imkan sağlamanın kalkınma yarışının en önemli adımı olduğuna vurgu yapan Güney, “Anadolu demek, kadın emeği demektir. Şöyle bir ailemize annelerimize, ninelerimize bir bakalım. Kadınının sosyal ve ekonomik hayatın merkezinde olduğunu görürüz” dedi. Edremitli kadınların kooperatif çatısı altında örgütlenmesini takdir ettiğini ifade eden Güney, Kooperatif Başkanı Meral Kantur ve yönetim kurulu üyelerine seslenerek, “İnanıyorum ki, kooperatifler sizlerin girişimci ruhunu tetikleyecektir. Edremitli kadınların emeği sizin sayenizde hak ettiği değeri bulacaktır” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.