DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21592590.45032%
Balıkesir
23°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
KADINLAR İÇİN EĞİTİM ZİLİ ÇALACAK

KADINLAR İÇİN EĞİTİM ZİLİ ÇALACAK

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:11
KADINLAR İÇİN EĞİTİM ZİLİ ÇALACAK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile Destek Merkezinin faaliyete geçmesiyle beraber kadınların üretim yapma ve maddi gelir kazanma imkânı bulacağını ifade eden Kaymakam Muammer Köken, bu projeye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca 1 milyon 650 bin TL bütçe tahsis edildiğini belirtti.

Susurluk Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapımı tamamlanan Aile Destek Merkezi (ADEM) basın mensuplarına tanıtıldı. Merkezin faaliyete geçmesiyle beraber kadınlar sosyalleşme, üretim yapma, maddi gelir kazanma ve boş zamanlarını değerlendirme imkânı bulabilecek.

EĞİTİMLER 3 AY SÜRECEK

Atıl halde duran Eski Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binası yenilenerek Aile Destek Merkezi haline getirildi. Bu merkezin açılmasıyla beraber aşçılık, dikiş-nakış, İngilizce ve 4-6 yaş kuran kursu gibi derslerde kullanılabilecek çok amaçlı 30 kişilik sınıflar oluşturuldu. Sadece kadınların faydalanabileceği kurslarda 3 aylık bir eğitim verilecek. Eğitimlerden faydalanacak olan kursiyerler merkezde öğle yemeğini yiyebileceği gibi teşvik amacıyla harçlık adı altında küçük bir ödemede alabilecek.

SADECE KADINLAR İÇİN EĞİTİM VERİLECEK

Yeni açılan merkezde, eğitim esnasında çocuklu kadınların güven içerisinde çocuklarını emanet edebileceği kreş de bulunuyor. Amaçlarının Susurluk’ta ki kadınların eğitim alarak aile bütçelerine katkı sağlamak olduğuna dikkat çeken Kaymakam Muammer Köken, “Vakfın bünyesinde bulunan kadınlardan ihtiyacı olan kursiyerlerimiz seçilerek eğitim almaya hak kazanacak. Milli Eğitim Müdürlüğünde 7 yaşından 70 yaşına kadar kadın veya erkek bireylere eğitim verebiliyorken bu merkezde sadece ekonomik durumu kötü olan kadınlar faydalanabilecek. Burada aileler desteklenecek ve ayrıca psikolojik ve rehberlik hizmetlerinden de faydalanabilecekler.” şeklinde konuştu.

BU KURS İÇİN 1 MİLYON 650 BİN TL’LİK BÜTÇE AYRILDI

Okulların açılmasıyla beraber faaliyete geçecek olan merkez için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca 1 milyon 650 bin TL bütçe tahsis edildi. Ancak bu miktarın en verimli şekilde kullandığına dikkat çeken Köken, “Fiyat olarak çok daha fazla tutabilecek bir iş yapıldı ancak Susurluk esnafı sayesinde çok uygun fiyatlara tamamladık. Esnaflarımızın hepsine desteklerinden dolayı teşekkürlerimizi iletiyorum.” dedi.

KADINLARIMIZA DESTEK OLACAK BİR ÇALIŞMA

Bu kurslardan tüm Susurlukluların faydalanabileceğinin altını çizen Köken, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Aile Destek Merkezi için okulların açılmasıyla beraber hizmet vermeye başlayacağının müjdesini aldık. Amacımız yardıma muhtaç ve desteğe ihtiyacı olan kadınlarımıza gündelik hayatlarında da kullanabileceği aşçılık, dikiş-nakış, Kuran, çocuk bakımı, aile ilişkileri ve iletişimiyle ilgili temel bilgiler vererek hayata hazırlamak. Değişim ve gelişim kurslarıyla komşumuz olan Roman vatandaşlarımızın el sanatlarına ve müziğe olan yatkınlıklarını piyasada değerlendirilebilir hale getirmek için eğitmeyi düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı. HABER: Sena Eğilmez

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.