DOLAR 34,0007 0.29%
EURO 37,8289 0.58%
ALTIN 2.820,160,39
BITCOIN 1968226-3.43301%
Balıkesir
25°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
KADINLARA DESTEK KONFERANSI

KADINLARA DESTEK KONFERANSI

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:28
KADINLARA DESTEK KONFERANSI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Susurluk İlçe Müftülüğü ve ADEM ortaklığıyla, “Afet ve Acil Durumda Kadın Psikolojisi” ile “Zor Zamanlarda Hayata Dokunan Kadınlar” konulu program düzenlendi.

Susurluk İlçe Müftülüğü ile Aile Destek Merkezi (ADEM) ortaklığıyla, Diyanet Genç Ofis’te “Afet ve Acil Durumda Kadın Psikolojisi” konulu etkinlik düzenlendi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Susurluklu kadınların yoğun talebi üzerine gerçekleştirilen “Kadınlar Günü Etkinlik Programına” Psikolog Danışman Müge Kılıç konuk olarak katılım sağladı. “Zor Zamanlarda Hayata Dokunan Kadınlar” konulu sohbet ise Vaiz Merve Bölge’nin eşliğinde gerçekleşti.

PSİKOLOJİK BOZUKLUKLARIN ETKİLERİ ÖNLENMELİ”

Psikolojik olarak uygulanan ilk yardım hakkında detaylı bilgi paylaşımında bulunan Psk. Dan. Kılıç, “İlk olarak ihtiyaç ve kaynak belirleme, toplumu harekete geçirme, psikoeğitim, çalışana destek, sosyal iyileştirme ve benzeri müdahaleler psikososyal destek hizmetinin içeriğini oluşturuyor. Burada afet/acil durum sürecinde ortaya çıkabilecek psikolojik bozuklukların birey üzerinde ki etkilerinin önlenmesi en önemli önceliğimiz.” şeklinde konuştu.

Susurluk İlçe Müftülüğü ve ADEM ortaklığıyla, "Afet ve Acil Durumda Kadın Psikolojisi" ile “Zor Zamanlarda Hayata Dokunan Kadınlar” konulu program düzenlendi.

ZARARI EN AZA İNDİRMEK ÖNEMLİ”

Afetzedelerin psikolojik açıdan güçlenmelerinin sağlanmasıyla ilgili bilgi veren Kılıç, “Afetten etkilenenlerin normal ya da yeni yaşama geri dönmesi sürecinde, kendi kapasitelerini fark etmeleri, ileride ortaya çıkabilecek afet acil durumlarla başa çıkma ve müdahale etme kapasitelerinin artırılmasına yönelik faaliyet ve hizmetler ile alakalı çalışmalarımız sürdürülüyor. Bu konuda zararı en aza indirmek oldukça mühim.” ifadelerine yer verdi.

KADINLARIMIZ DEPREM BÖLGESİNDE AKTİF GÖREV ALDILAR”

Hayatın müşterek bir yapıda olduğu, doğru ve sağlam bir şekilde yürüyebilmesi için de kadın erkek yardımlaşması ve dayanışmasının gerektiğine vurgu yapan Vaiz Bölge ise, kadınların geçmişte olduğu gibi bugün de gerek deprem bölgesinde gerekse depremzede vatandaşlarımızın misafir edildiği illerde her türlü hizmette aktif olarak görev aldıklarını belirtti. Ayrıca Bölge konuşmasında şu ifadelere de yer verdi; “6 Şubat günü milletçe büyük bir felaket yaşadık. Yitirdiğimiz her bir canın acısıyla yüreklerimiz yanıyor. Allah’a hamdolsun ki dün olduğu gibi bugün de kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, milletimizin her bir ferdi el birliğiyle yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz.”

 HABER: Sena EĞİLMEZ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.