DOLAR 34,0007 0.29%
EURO 37,8289 0.58%
ALTIN 2.820,160,39
BITCOIN 1968226-3.43301%
Balıkesir
25°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
KANATSIZ MELEKLER SUSURLUK’A SESLENDİ

KANATSIZ MELEKLER SUSURLUK’A SESLENDİ

ABONE OL
Temmuz 18, 2024 02:36
KANATSIZ MELEKLER SUSURLUK’A SESLENDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Susurluk Engellileri Koruma ve Dayanışma Dernek Başkanı Serpil Gezer, Susurluklu hayırseverlere seslenerek engelli bireyler için maddi ve manevi desteklerini istedi.

Susurluk Engellileri Koruma ve Dayanışma Derneğinin faaliyetleri genel olarak yardımlaşma ve dayanışma üzerinde sürdürülüyor. Şimdiye kadar üç büyük projede imzası bulunan dernek 3 Aralık Engelliler Günü etkinliklerinin yanı sıra iftar programları ve 12- 16 Mayıs Engelliler Haftasında isminden söz ettirdi.

DURMAK NEDİR BİLMEDİK, BİLMİYORUZ’

Susurluk’ta bulunan 54 köyün tamamına dernek gönüllüleriyle birlikte ziyarette bulunduklarına dikkat çeken Susurluk Engellileri Koruma ve Dayanışma Dernek Başkanı Serpil Gezer, köy ve mahallelerde yaşayan engelli bireylerin taleplerinin not alınarak ihtiyaçların giderildiğini belirtti. Yalnızca maddi değil manevi destekte de bulunduklarını sözlerine ekleyen Gezer, “Pandemi sürecinde 30 bin Liralık sadece gıda yardımımız oldu ve durmak nedir bilmedik. Engellilerimize EKPSS kursu açarak sınava hazırladık ve bunun yanında Halk Eğitim Merkeziyle ortaklaşa kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan görevlilere işaret dili eğitim verildi. Geçtiğimiz Eylül ayında engelli bir çiftimizi yalnız bırakmadık ve düğününde yanlarında bulunduk. Kısacası her türlü desteğimizi sağlıyoruz. Bu yardımlar derneğimizin kendi bütçesiyle yapılmış yardımlardır. Bağış yardımlarıyla bir bütçemiz oluşuyor ve bu yardımların daha da artmasını istiyoruz bu sebeple Susurluk halkının desteklerini bekliyoruz.” dedi.

BAĞIŞLAR NE ŞEKİLDE OLURSA OLSUN YETERKİ YARDIM ETMEK İSTENSİN’

Güven konusunda hiçbir sıkıntının yaşanmayacağını belirten Gezer şu ifadelere yer verdi, “Destek olmak isteyen yardım severimiz bizimle iletişime geçiyor ve yardım yaptığına dair makbuz kesiyoruz. Bu kesilen makbuzda yer alan miktarı aynı gün içinde vakfın hesabına yatırıyoruz. Sadece nakit yardımı da değil tekerlekli sandalye, hasta yatağı ve benzeri şekillerde destek olmak isterse aynı şekilde işleme alınıyor. Bunun yanında çocuk odası veya mobilya değiştirecek olan vatandaş bizimle iletişime geçip bağış da yapabiliyor.”

ENGELLİ BİREYLERİN ELİ, AYAĞI, GÖZÜ VE KULAĞIYIZ’

Dernek yönetimi olarak tüm engelli bireylerin yardımına koştuklarını ifade eden Susurluk Engellileri Koruma ve Dayanışma Dernek Başkan Yardımcısı Ayten Akoğlan, Derneğin bütçesiyle üç tekerlekli engelli motor aracı, akülü veya manüel tekerlekli sandalye alındığını belirtti. Aynı zamanda hasta yatağının da yardımların arasında yer aldığını sözlerine ekleyen Akoğlan, “Görme engelli vatandaşlarımızın görme çubuğuna kadar alıyoruz. Görmeyenin gözü, duymayanın kulağı, kolsuzun kolu, yürüyemeyenin ayağı olmaya çalışıyoruz.” dedi. Her şeyden önce aile olmaya çalıştıklarını sözlerine ekleyen Akoğlan, “Bizim derneğimizin diğer şubelerine bakınca sadece maddi desteği yok aynı zamanda manevi desteğimizle yanlarındayız. Biz burada ki engellilerimizle birlikte aile gibiyiz. Susurluk’ta ki tüm engelliler bizi isimlerimizle tanır, çünkü kendilerinin gönüllerine bizzat dokunmuşluğumuz var.” ifadelerini kullandı.

HERKESE DÜŞEN GÖREVİ BİZ ÜSTLENDİK’

Dernek aracılığıyla 2022 yılı boyunca ameliyat, tekerlekli sandalye, hasta yatağı ve benzeri yardımlarında içinde bulunduğu yaklaşık 100 bin TL’lik yardım yapıldı. Akülü araçların güncel fiyatı 16 bin TL olurken, dernek tarafından bir yıl içerisinde 16 adet tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Tüm engelli bireylerin ihtiyaçlarına yetişmenin zor olduğunun altını çizen Akoğlan, Susurluk halkından destek beklediklerini ifade etti. Yardımların gerçekleştirilmeden önce sıkı bir araştırmadan geçtiğini sözlerine ekleyen Akoğlan, “Güvenirlik olmadan yardım desteği vermiyoruz. Susurluk Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tespit edilen ihtiyaç sahiplerini seçiyoruz. Aslında bu tüm insanlığın görevi ama biz herkesin adına bu görevi üstlendik.” diye konuştu.

BU ACI OLAYDAN DERS ÇIKARMALIYIZ’

Kayıkçı köyünde vefat eden ve akli dengesi yerinde olmayan Hasan Sevinç hakkında açıklamada bulunan Dernek Başkan Yardımcısı Dilek Bağırgan ise, engelli bir bireyin uzun süre önce ölmüş olmasına rağmen kimse tarafından bilinmemesinin, çok üzücü bir durum olduğunu söyledi. Denek olarak köylere ziyarete gidildiğinde ilk durağın muhtarlık olduğuna dikkat çeken Bağırgan, Köy Muhtarının yönlendirmesine göre ziyaretlerin ayarlandığını belirtti. Yakın zamanda Kayıkçı köyüne ziyarette bulunduklarını dile getiren Bağırgan, “Köy Muhtarı veya yakından birileri bizimle iletişime geçmediği için bizde böyle bir kişinin olduğunu bilemezdik. Muhtarın bize haber vermesi gerekirdi. Sonuç olarak ne yazık ki bu durum yaşandı ve vicdanımız sızladı. Yine aynı durumun yaşanmaması için ders çıkarmalı ve daha dikkatli olmalıyız.” şeklinde konuştu.

İHTİYAÇ DUYULDUĞUNDA İLK BİZE GELİYORLAR’

Hayır sever Susurluklulardan destek beklediklerini ifade eden Bağırgan, maliyetlerin çok arttığını ve yardım severler tarafından yapılan bağışlar sayesinde bir şeylerin ilerlediğini vurguladı. Yardımların emin ellerde ve gerekli yerlere iletildiğini sözlerine ekleyen Bağırgan, “Şüphe duyulmadan, sömürülmeden kendi çıkarımızı hiçbir şekilde gözetmeden hizmet vermeye çalışıyoruz. Engelli yakını veya engelli bireyler ihtiyaç duyduğunda belediye veya kaymakamlığa gitmek yerine ilk bizim yanımıza geliyor. Yaptığımız çalışmalarla hem belediyenin hem de Kaymakamlığın işini hafifletiyoruz. Bu sebeple tüm Susurluklulara sesleniyoruz ne kadar çok destek görürsek o kadar çok engelli kardeşlerimizin yardımına koşmuş oluyoruz.” dedi. Dernek Yönetim Üyeleri, Belediye Başkanlığına, Kaymakamlığa, kamu kurum ile kuruluşlarına ve Susurluklu yardım severlere destekleri için teşekkürlerini ileterek yardımların artmasın için çağrıda bulundu.

 Haber: Sena Eğilmez

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.