DOLAR 34,0881 0.18%
EURO 38,1358 0.01%
ALTIN 2.832,840,15
BITCOIN 21484384.45807%
Balıkesir
23°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Kuzen cinayetine müebbet

Kuzen cinayetine müebbet

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:18
Kuzen cinayetine müebbet
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BALIKESİR’İN Savaştepe ilçesine bağlı Karacalar kırsal mahallesinde 21 Mart 2006 tarihinde okula giderken kaybolan ve 44 gün sonra cesetleri bir menfezde bulunan 10 yaşındaki kuzenler Büşra Karabacak ve Tuğçe Yıldırım’ın iki katil zanlısı tam 16 yıl sonra ikişer kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Aynı davada tutuksuz yargılanan biri kadın iki kişi ise beraat etti.

Balıkesir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın bugünkü karar duruşmasına tutuklu sanıklar Seyhan Y. ve Ayhan Y.,  SEGBİS ile katıldı. Gazetecilerin alınmadığı salona iki çocuğun birinci derece akrabaları ile CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Hürmüz Avcı ile Sil Baştan Derneği Başkanı Ayşegül Küçükafacan girebildi.

Cumhuriyet Savcısı, kuzenler Büşra ve Tuğçe için ayrı ayrı olmak üzere her sanık için 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet ayrıca çocukların  alıkoyulması nedeniyle 2’şer kez 20’şer yıl hapis cezası istedi. Mahkeme heyeti tutuklu iki sanık Seyhan Y. ve Ayhan Y.  ikişer kez ağırlaştırılmış hapis cezası verirken,  bunu “iyi hal” nedeniyle müebbete çevirdi. Tutuksuz yargılanan Y.E. ile A.Ç ise eyleme katıldıkları ve iki sanığa yardım ettikleri yönündeki görüşe  rağmen “zaman aşımı” gerekçesiyle beraat etti.

ACILI ANNELERİN İSYANI

Özellikle iki sanığın serbest kalmasına Tuğçe Yıldırım’ın annesi Ayşe Yıldırım ile Büşra Karabacak’ın annesi Hanife Karabacak tepki gösterdi. Adliye çıkışında gözyaşlarına boğulan ve karara isyan eden acılı anneler yakınları tarafından sakinleştirildi.

“BU KARAR BİR NEBZE DE OLSA YÜREĞİMİZE SU SERPTİ”

Bu cinayetin çözülmesi için yıllardır çalışan Av. İbrahim Erenci duruşma sonrası yaptığı açıklamada , ” 16 yıl sonunda gelinen noktadan memnuniyetsiz miyim; hayır. Verilmiş iki ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararı  var. Bu karar bir nebzede de olsa ailelerin ve bizim yüreğimize su serpti. Ancak diğer iki sanık için beraat kararı verilmesi , bu sanıklar için tazminat hakkı saklı kalmak üzere dava açma hakkı verilmesi ve yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasını da yadırgıyoruz. Bu konuda bir üst mahkemeye başvuracağız” dedi.

CİNAYET YILLARCA AYDINLATILAMADI

Savaştepe’nin Karacalar kırsal mahallesinde işlenen cinayet uzun yıllar  boyunca aydınlatılamamıştı. Neredeyse köyde yaşayan herkesin DNA’sı alınmış ama katillere ulaşılamamıştı. Katil zanlıları 11 yıl aradan sonra 2017’de yakalanmıştı. o zaman sevinç gözyaşı döken Karabacak ve Yıldırım ailelerinin ilk işi kızlarının mezarına gidip, dua etmek olmuştu. Mahallede iki kuzen için lokma hayrı yapılmıştı.

YAKALANDILAR SONRA SERBEST KALDILAR

Ancak Adli Tıp Kurumundan gelen raporun çelişkili olduğu gerekçesiyle mahkeme, 30 gün tutuklu kalan iki sanığı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakmıştı.  Av. İbrahim Erenci, Adli Tıp Kurumu’ndan gelen rapora itiraz ederek, yeni rapor talep etmişti. Mahkeme, bunun üzerine DNA ve doku örneklerini, karşılaştırılması için Ankara Üniversitesi’ne göndermişti.  Raporda, öldürülen çocukların tırnağından alınan dokularla, sanıklardan alınan DNA örneklerinin karşılaştırıldığı ve 16’da 15 oranında tuttuğu vurgulanmıştı.  Yakalama kararının ardından Bergama ilçesinde oturdukları belirlenen zanlılar , tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Haber: Coşkun YAMAN

balikesir24saat.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.