DOLAR 33,9905 0.27%
EURO 37,8885 0.72%
ALTIN 2.821,790,44
BITCOIN 1969797-2.9838%
Balıkesir
25°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Leyla ile Mecnun’un Ak Sakallı Dedesi…

Leyla ile Mecnun’un Ak Sakallı Dedesi…

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:27
Leyla ile Mecnun’un Ak Sakallı Dedesi…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Seslendirme sanatçısı, sinema ve dizi oyuncusu İsmail Köksal Engür, 77 yaşında hayatını kaybetti.

Leyla ile Mecnun’da Erdal Bakkal rolüyle yer alan Cengiz Bozkurt, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada sanatçının böbrek yetmezliğine bağlı komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu. Bozkurt, usta oyuncunun cenazesiyle ilgili detayların yarın açıklanacağını da belirtti.

Sanat hayatı henüz 10 yaşında çocukken başlayan Köksal Engür, 5 Mart 1946‘da Kars’ta doğdu. Deneyimleri 1956 yılında TRT Ankara Radyosu, Çocuk Saati programında kısa radyo tiyatrolarıyla başladı. Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden 1969 yılında mezun oldu. Seslendirme çalışmalarına da aynı yıllarda başlayan oyuncu Susam Sokağı’ndaki Büdü karakterini, çizgi filminde Red Kit’i ve SüngerBob KareŞort çizgi dizisinde Squitward’ü seslendirmiştir. Sanatçı, Ankara Halkevi, Sahne 9, Ankara Deneme Sahnesi, Çağdaş Sahne, Hodri Meydan Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Küçük Sahne gibi özel tiyatrolarda ve Bakırköy Belediye Tiyatrosu ile Devlet Opera ve Balesi yapımlarında çeşitli roller aldı. Sinema ve dizi filmlerde de oynayan Engür, ‘Leyla ile Mecnun’ dizisindeki ‘ak sakallı dede’ rolüyle her yaştan sevenlerinin beğenilerini toplamıştı.

Sanatçı Dostlarından Veda Mesajları

Köksal Engür’ün vefatının ardından sosyal medyada sevenlerinden ve ünlü isimlerden bir çok paylaşım yapıldı. Leyla ile Mecnun dizisinde ki çalışma arkadaşları dizinin senaristi Burak Aksak, “çok derin izler bıraktın köksal abi. her şey için teşekkürler.”, dizinin yönetmeni Onur Ünlü, “Canımız Köksal Engür’ü kaybettik. Çok çok üzgünüz. Mekanı cennet olsun.” mesajlarını paylaştılar. Aynı diziden rol arkadaşı Ahmet Mümtaz Taylan üzüntüsünü şu sözlerle dile getirirken; “Tiyatromuz çok özel bir oyuncuyu, bizler çok güzel bir abiyi yitirdik. Sessiz, sitemsiz. Nur içinde yat #KöksalEngür 🥀”, Osman Sonant ise, “Ne güzel insandın be Köksal abi, ne ilham verdin hepimize, iyi ki…” paylaşımında bulundu.

Dizi kadrosuna çekilen yeni sezonlarda son Leyla olarak dahil olan Deniz Işın, “Bazen çok şanslı olduğumu düşünürüm. Meslek hayatımın en taze zamanlarında çok değerli ustalarla karşılaşabildim, karşılıklı oynayabildim. Köksal abimle selamlaşabilmiş olmak bile büyük ayrıcalıktı benim için. Teşekkür ederim. Dünya tiyatrolar günün kutlu olsun abi” mesajını paylaştı.

Vefat haberi üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Twitter hesaplarından usta oyuncunun sevenlerine başsağlığı ve sabır mesajı yayımladılar.

Haber: Melike DÜLGER ÖGÜT

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.