DOLAR 34,0007 0.29%
EURO 37,8289 0.58%
ALTIN 2.820,160,39
BITCOIN 1968226-3.43301%
Balıkesir
25°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Manyas’lı Çiftçi Pulluk Almak İsterken Dolandırıldı

Manyas’lı Çiftçi Pulluk Almak İsterken Dolandırıldı

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:28
Manyas’lı Çiftçi Pulluk Almak İsterken Dolandırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Manyas’lı çiftçi, internet üzerinden tarım aleti satışı bahanesiyle 18 bin lira dolandırıldı.  İlçeye bağlı Çakırca Mahallesi’nde çiftçilik yapan 58 yaşındaki Mustafa Metan, internetten pulluk satın almaya karar verdi ve bir kişiyle anlaştı.

Ancak ödeme yapıldıktan sonra pulluğun gelmediği ve satıcıya ulaşılamadığı anlaşıldı. Mustafa Metan’ın oğlu Feyzullah Metan, internette pulluk satan bir kişi gördüğünü ve babasına söylediğini belirtti. Bunun üzerine Mustafa Metan, Aydın’ın Söke ilçesinden Ö.C. adlı kişiyle telefonla görüştü ve 19 bin liraya beşli bir pulluk satın aldı. Satıcı, pulluğu nakliye için Bandırma’ya göndereceğini söyledi ve nakliye için de sözde bir nakliyeci olan M.A.’nın 2 bin lira istediğini belirtti.

( FOTOĞRAF İHA )İNTERNETTEN PULLUK ALAN ÇİFTÇİYİ 18 BİN LİRA DOLANDIRDILAR

Mustafa Metan, nakliye için kabul etmeyince, satıcı pullukları 18 bin liraya bırakmayı kabul etti. Parayı gönderdikten sonra satıcı ve sözde nakliyeciye ulaşılamadı. Mustafa M. ve oğlu dolandırıldıklarını anlayınca, Manyas İlçe Jandarma Komutanlığına başvurdular ve vatandaşların da bu yöntemle dolandırılmaması için uyarıda bulundular.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.