DOLAR 33,9995 0.29%
EURO 37,8381 0.61%
ALTIN 2.821,140,42
BITCOIN 1963779-3.25901%
Balıkesir
23°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
MERAL AKŞENER: BİR ERKEK POLİTİKACIYA BU SÖYLENMEZDİ

MERAL AKŞENER: BİR ERKEK POLİTİKACIYA BU SÖYLENMEZDİ

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:28
MERAL AKŞENER: BİR ERKEK POLİTİKACIYA BU SÖYLENMEZDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün Karar TV’nin “Gündem Özel” programında Elif Çakır ile Taha Akyol’un sorularını yanıtladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Onur Erim’in kendisine yönelik sözlerine ilişkin “Bu tür konuşmalar, hep yol su elektrik olarak bizzat Erdoğan’a gider. Yorgunluğum gider benim şimdi, 15 Mayıs sabahına kadar nefes almadan çalışmazsan namerdim. Kılıçdaroğlu’nu seçtirmek için derim soyulacak artık… Bu tür konularda özne ben değilim, cinsiyetim. Bir erkek politikacıya bu söylenmezdi” diye konuştu.

“BU TÜR KONULARDA ÖZNE BEN DEĞİLİM, CİNSİYETİM”

Akşener, A Haber yayınında kendisi ile ilgili Onur Erim’in “Eli değmemesi mühim değil başka şekilde değmiştir, bilemiyorum” sözlerine ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

“2015’te ben 59 yaşındayken, eşimi aldatmışım gibi ima ettiler. O zaman neyi gördüm biliyor musunuz? Mücadelemin esası o. Sizin yaşınızdaki, benden çok daha genç kadınların başı açık, kapalı fark etmiyor yaşadıkları bana yansımaya başladı. Tunceli’den de arayan oldu, İstanbul’dan da arayan oldu… Ben o zaman ayağa kalkıp bir mücadele başlattım. O mücadele bugün, beni karşınızda oturan bir partinin genel başkanı etti. Bu tür konuşmalar, hep yol su elektrik olarak bizatihi Erdoğan’a gider. Yorgunluğum gider benim şimdi, 15 Mayıs sabahına kadar nefes almadan çalışmazsan namerdim. Kılıçdaroğlu’nu seçtirmek için derim soyulacak artık. Niye? Çünkü bu tür konularda özne ben değilim, cinsiyetim. Bir erkek politikacıya bu söylenmezdi, hakaret edilebilir, PKK’lı denilir, bir sürü şey söylenebilir ama cinsiyetini çağrıştıracak… Şuuraltı devreye giriyor, ağızdan o çıkıyor. Dolayısıyla bu ilgili kişi önceden de başka bir hakarette bulunmuştu. Ben çok dikkatle mahkemeye veririm herkesi, öbüründe de yaptığım gibi.

Cumhurbaşkanı kadınlara kalkıp ‘sürtük’ derse olmaz…. Çok rahat bir biçimde bu erkekler konuşabiliyor, başına bir şey gelmeyeceğini düşündüğü için. Anahtar cümle, ‘başına bir şey gelmeyeceğini bildiği için’…”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.