DOLAR 34,0987 0.19%
EURO 38,0820 -0.01%
ALTIN 2.833,720,17
BITCOIN 21472112.79616%
Balıkesir
23°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
MESELA!..

MESELA!..

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:12
MESELA!..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Öyle kolay değil yirmi yıllık iktidarı yıkmak.

Ekonomi ne kadar bozuk olursa olsun. İşsizlik ne denli artarsa artsın. Bırakın yoksulluk sınırını açlık sınırının altında yaşayan nüfus yüzde 80’i bulsun yine de kolay değil.

Çünkü seçmeni ikna etmek için miting yapmak, yolsuzlukları sıralamak, hesap sorma sözleri vermek yetecek gibi durmuyor.

Normalde şirketlerde muhasebe müdürlüğü yapacak, liyakatten yoksun üst düzey bürokratların direnci var mesela.

Yirmi yıl boyunca iktidarın ballı ihalelerini alarak milyar dolarlık servet yapmış zenginler, bir şekilde müdahil olacaklar seçim sürecine mesela.

Havuz medya bilineni. Daha ne dolaplar, ne sahtekârlıklar, ne bel altı tezgahlar girecek devreye mesela?

Paranın gücüne esir olup, iktidar borazanlığına soyunacak daha hangi isimler boy gösterecek yandaş medyanın tartışma programlarında mesela?

Trol ordusuna daha kaç komutan daha kaç asker eklenecek mesela?

***

İmamoğlu’na bir ceza verdiler altılı masa ne yapacağını, nasıl davranacağını şaşırdı. Daha bunun gibi kaç senaryo var birilerinin çekmecesinde mesela?

Altan alta işlenen bir algı yapıştırılıyor muhalif kesime; “Kılıçdaroğlu dürüstmüş, kimsenin hakkını yemezmiş, sözünün eriymiş, egolarından arınmış bir kişiymiş amma velakin Aleviymiş. O nedenle Anadolu’dan oy alamazmış”

Aydınlar çıkıp; “Kılıçdaroğlu’nun dürüstlüğünü, hak yemezliğini sözünün eri oluşunu, kaprissizliğini kabul etmiş biri, sırf Alevi diye Kılıçdaroğlu’na oy vermeyecekse vermesin zaten. Ayrıca bir kişiye sırf Alevi diye oy vermeyen birinden ne hayır gelir?

“Altı farklı düşünceyi bir araya getirip, asgari müştereklerde bir arada tutma başarısını gösteren bir lider Kılıçdaroğlu” deme cesaretini göstermiyorlar mesela.

Altılı masada Kılıçdaroğlu’nun Aleviliğine takılı kalan liderler; Alevilik, Sünnilik çağdışılığına prim verdiklerini bilmiyorlar mesela.

Bu ülkede, dini siyasete alet ederek, iktidarı yakalamış zihniyetin kazandığı kaleleri, onlar gibi davranarak geri almak mümkün değil.

Bu gerçeği bir türlü kabul edemedik mesela!..

YAZAR: Levent GÜNDOĞAN

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.