DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21491090.10581%
Balıkesir
23°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
MHP’den Güney eleştirisi

MHP’den Güney eleştirisi

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:18
MHP’den Güney eleştirisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) İlçe Başkanı Ali Gürsoy “Her Şey Susurluk İçin” sloganıyla yola çıkan Susurluk Belediyesi’nin, Susurluk için hiçbir çalışma gerçekleştirmediğini vurguladı. Gürsoy, “Seçimlerden sonra yapılan her çalışmanın Susurluk için değil, Nurettin Güney için olduğu ortaya çıktı” dedi.

MHP İlçe Başkanı Ali Gürsoy, Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney’in Susurluk’a hizmet yerine şahsına hizmet ettiğine dikkat çekti. Başkan Güney’in özel araba kiraladığının ve Susurluk’ta ikamet etmediğinin bilgisini veren Gürsoy, “Her gün fotoğrafçısı ve özel şoförü ile kendisini Balıkesir’e götürüp getiriyor. Belediye Başkanları içerisinde ilçesinde ikamet etmeyen tek belediye başkanı olduğunu düşünüyorum. Alışverişini Balıkesir’den yapıyor. Sigara dahi içmediği için Susurluk’a sigara parası bile bırakmıyor” diye konuştu.

“ÖNCELİĞİMİZ HER ZAMAN VATANDAŞ OLMALI”

Gürsoy, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletmesi şehit ailesi yakınına verilen Fırıntaş ekmek satış noktasının, Hükümet Konağı karşısına konulmasının esnaf ile rekabet oluşturduğu gerekçesiyle gündem olmasını şu şekilde değerlendirdi. “Büyükşehir Belediyesi’nin Fırıntaş büfesi esnafa zarar veriyorsa, Nurettin Güney kendi fırınlarını da kapatsın. Susurluk Belediyesi günde üç, dört bin kapasiteyle ekmek çıkarıyor. Burada amaç halka hizmet mi? Büyükşehir Belediyesi bizim bağlı olduğumuz belediyedir. Büfeyi istediği yere gelip koymak en doğal hakkıdır. Vatandaş ucuz ekmek yiyecekse birkaç tane daha büfe konulmasını isteriz” dedi.

“DÜRMÜŞ’ÜN DÜŞÜRÜLMESİ SİYASİ BİR HAMLEDİR”

Susurluk Belediye Meclisi’nde İbrahim Dürmüş’ün düşürülmesinin siyasi bir hamle olduğunu dile getiren Gürsoy, “Bandırma’daki meclis aritmetiğini bilemiyorum. Susurluk’ta Cumhur İttifakı’nın altı, Millet İttifakı’nın dokuz üyesi var. Bir üyenin gelip gelmemesi Susurluk’a bir şey kazandırmayacak ya da kaybettirmeyecek. Tamamen buradaki alınan karar siyasidir. Burada siyasi bir bilenme var” diye konuştu.

“ÖNCELİĞİMİZ PATATES DEĞİL, ÜLKEMİZİN BEKASIDIR”

Muhalefet partilerden gelen zam eleştirilerine karşılık veren Gürsoy “Ben inanıyorum ki bu kriz bütün dünyada var. Muhalefet partileri sadece bu sıkıntı bizde var gibi lanse ediyor. Biz terörle mücadelede trilyonlar dolarlar harcamış bir milletiz. O yüzden Avrupa ülkeleriyle kendimizi kıyaslamamız doğru olmaz.” diye konuştu. Temel gıda ürünleri ve enerjideki fiyat artışının küresel bir kriz olduğu açıklamasında bulunan Gürsoy “Bizim birinci önceliğimiz Türk milletinin bekasıdır.

Biberin, patatesin, şekerin, yağın fiyatı daha sonra gelir. İnşallah bunun da üzerinden geleceğiz. Her zaman seçimlere hazırız ancak bizim önceliğimiz seçim değil. Seçimlerin değil, nesillerin partisiyiz.” dedi.

“BİZ TERÖRÜ DESTEKLEYENLERLE AYNI MASADA OTURAMAYIZ”

Gürsoy, 15 Temmuz’un başarısız bir savaş provası olduğunu ve bu yaşanan talihsiz olayın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında bağlayıcı bir protokol imzalandığına değindi. Gürsoy, Millet İttifakı’nda bulunmama sebebinin HDP faktörü olduğunun altını çizerek “İmzalanan protokol bizim için bağlayıcıdır. Türkiye Cumhuriyeti’ne dışarıdan veya içeriden gelecek saldırılara çıkar gözetmeksizin karşı çıkmak ve birlik beraberlik için Cumhur İttifakı’nın yanındayız. Millet İttifakı’nın görünmez ayağı HDP’dir. Onlarla aynı masada oturamayız” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.