DOLAR 34,0134 0.34%
EURO 37,8651 0.67%
ALTIN 2.819,700,37
BITCOIN 1973175-2.83055%
Balıkesir
25°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Narlı Mahallesi’nde Deniz Çayırlarını Yazlıkçılara Soruşturma

Narlı Mahallesi’nde Deniz Çayırlarını Yazlıkçılara Soruşturma

Erdek ilçesi Kırsal Narlı Mahallesi'nde yapılan plaj temizliği sırasında deniz çayırlarının söküldüğü iddiaları üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü harekete geçti. Valilik talimatıyla başlatılan soruşturmada ekipler bölgeyi inceledi ve ev sahipleriyle görüştü.

ABONE OL
Temmuz 1, 2024 18:42
Narlı Mahallesi’nde Deniz Çayırlarını Yazlıkçılara Soruşturma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Narlı Mahallesinde 29-30 Haziran tarihlerinde gerçekleşen plaj temizliği sırasında deniz çayırlarının söküldüğü iddiasıyla ilgili olarak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Tabiat Varlıklarını Koruma Şube Müdürlüğü ekipler görevlendirdi. Valiliğin talimatıyla başlatılan soruşturma kapsamında, bölgeye inceleme yapmak üzere ekipler gönderildi.

Soruşturma Başlatıldı

Ekipler, sahilde inceleme yaparak deniz çayırlarını söktürdüğü iddia edilen ev sahipleriyle görüştü. Görüşmeler sonucunda tutanak hazırlandı. Ev sahipleri, deniz çayırlarından haberdar olmadıklarını ve bölgede uyarıcı tabela bulunmadığını iddia etti. Ayrıca, denizde temizlik yapmalarının sebebinin ayaklarının zarar görmesi olduğunu belirttiler.

Ev Sahiplerinin İddiaları

Ev sahipleri, görevlilere yaptıkları açıklamalarda şu ifadelere yer verdiler: “Deniz çayırlarının varlığından haberdar değildik. Bölgede uyarıcı tabela yoktu. Ayaklarımız zarar gördüğü için denizin bir kısmında temizlik yaptırdık.” Bu açıklamalar, olayın kazaen meydana gelmiş olabileceğine işaret ediyor.

Çevre Koruma Tedbirleri

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, deniz çayırlarının korunması gerektiğini vurguladı. Deniz çayırları, deniz ekosisteminin önemli bir parçasıdır ve sökülmesi durumunda deniz yaşamı olumsuz etkilenebilir. Bu sebeple, plaj temizlikleri sırasında bu tür doğal varlıklara dikkat edilmesi büyük önem taşımaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.