DOLAR 33,9920 0.28%
EURO 37,8894 0.74%
ALTIN 2.822,470,48
BITCOIN 1977438-2.88675%
Balıkesir
27°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Nasrullah’tan İsrail’e Misilleme: “Erbain Operasyonu ile Tel Aviv’i Vurduk”

Nasrullah’tan İsrail’e Misilleme: “Erbain Operasyonu ile Tel Aviv’i Vurduk”

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Beyrut'ta suikasta uğrayan komutan Fuad Şükür’e misilleme olarak İsrail'e karşı gerçekleştirdikleri "Erbain Operasyonu" hakkında açıklamalarda bulundu. Nasrullah, İsrail’in kırmızı çizgileri aştığını belirterek, Tel Aviv yakınlarındaki askeri üslere başarılı saldırılar düzenlediklerini söyledi.

ABONE OL
Ağustos 25, 2024 21:24
Nasrullah’tan İsrail’e Misilleme: “Erbain Operasyonu ile Tel Aviv’i Vurduk”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Beyrut’ta direniş komutanlarından Fuad Şükür’e düzenlenen suikast sonrası İsrail’e karşı yapılan operasyon hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Nasrullah, “Erbain” olarak adlandırdıkları bu operasyonda Tel Aviv yakınlarındaki askeri hedefleri vurduklarını belirtti.

Nasrullah, konuşmasının başında milyonlarca Erbain ziyaretçisine güvenlik ve refah sağlayan Irak hükümeti ve halkına teşekkür ederek, bölgedeki son gelişmeleri değerlendirdi. Güney cephesindeki gerilimin tırmanmasının sebebinin İsrail olduğunu vurgulayan Nasrullah, “Birkaç hafta önce düşman, Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesine saldırı düzenleyerek tüm kırmızı çizgileri aştı,” dedi.

Erbain Operasyonu’nun Ayrıntıları

Nasrullah, İsrail’in uyarılarının zirvesindeyken aceleyle bir karşılık vermenin başarısızlıkla sonuçlanabileceğini belirtti. Bu nedenle, yanıtın nasıl olması gerektiği konusunda zaman ve istişareye ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Yapılan değerlendirmeler sonucunda operasyonları bireysel olarak yürütmeye karar verdiklerini söyledi.

Nasrullah, sivil hedefleri vurmadıklarını, hedefin askeri olması gerektiğine karar verdiklerini belirterek, “Bugün vurduğumuz Gillot Üssü, İsrail’in suikast ve casusluk operasyonlarının yürütüldüğü ana üslerden biridir,” dedi. Hizbullah’ın bu operasyon sırasında 300 Katyuşa füzesiyle işgal altındaki Celile ve Golan’daki üs ve kışlaları hedef aldığını belirten Nasrullah, bu saldırının “Demir Kubbe” sistemini yanıltarak İHA saldırısına zemin hazırlamak için yapıldığını söyledi.

İnsansız Hava Araçları ve Füze Saldırıları

Nasrullah, bugünkü operasyonda ilk kez Lübnan’ın doğusundaki Bekaa bölgesinden insansız hava aracı (İHA) fırlattıklarını açıkladı. Operasyon öncesinde Hizbullah’a ait hiçbir fırlatma rampasının düşman tarafından vurulmadığını ve fırlatılan İHA’ların tamamının güvenli bir şekilde Lübnan sınırını ve işgal altındaki Filistin’i geçtiğini belirtti.

Erbain Operasyonu’nda vurulan askeri hedeflerin Tel Aviv yakınlarındaki “Aman” ve “Birim 8200” askeri istihbarat üsleri olduğunu ifade eden Nasrullah, bu iki hedefe çok sayıda İHA’nın ulaştığını ancak İsrail’in bu bilgiyi sansürlediğini belirtti.

Nasrullah, operasyon sırasında planladıkları her şeyi gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, “340 füze fırlattık, stratejik füze kullanmayı şimdilik düşünmüyorduk ama yakın gelecekte kullanabiliriz,” dedi. İsrail’in bu operasyondan habersiz olduğunu belirten Nasrullah, “Düşmanın saldırıları operasyon alanını hedef alamadı,” diye ekledi.

KAYNAK: Mehrnews

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.