DOLAR 34,1092 0.26%
EURO 38,1167 0.12%
ALTIN 2.874,941,63
BITCOIN 2139521-0.42232%
Balıkesir
23°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Necati Tekin: “Zeytin ağacı çocuk gibidir, nasıl bakarsan öyle yetişir”

Necati Tekin: “Zeytin ağacı çocuk gibidir, nasıl bakarsan öyle yetişir”

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:20
Necati Tekin: “Zeytin ağacı çocuk gibidir, nasıl bakarsan öyle yetişir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çeltikçi Bölgesi’nde bulunan “Yedi Bahçe Zeytincilik” tesisleri sahibi Necati Tekin, 2021 yılının zeytin ve zeytin yağı sezonu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

2021 yılı zeytin sezonunun sona ermesinin ardından önceki yıla oranla kuraklık sebebiyle rekoltenin düşük olduğunu söyleyen Tekin, “Zeytin ağacı önce meyveyi besler sonra kendini korumaya alır. Kendini beslerken beslediği meyveden su çeker. Geçtiğimiz sezon kar yağışı az olduğu için ağaçlarımız beslenemedi. Sofralık zeytinde ciddi sıkıntılar yaşadık.” dedi.

Kendi bahçeleri ve çevredeki müstahsillerin bahçeleri olmak üzere Şirinçavuş, Musakça, Havutça gibi kırsal mahallelerin yanı sıra Bursa Kemalpaşa ve Gemlik gibi yerlerden de tesislerine getirilen zeytinleri işlediklerini belirten Tekin, bu kışın güzel geçtiğini ve doğru bakımlar yapılırsa randıman ve rekoltenin yükseleceğini belirtti.

“Ağaçlarımızı yaşatalım”

Bu yılki zeytin sezonunda, tesislerine 1500 ton zeytin geldiğini bunun 100 ton kadarını su zeytininin oluşturduğunu ve 400 ton kadar yağ üretildiğini söyleyen, “Yedi Bahçe Zeytincilik” tesisleri sahibi Necati Tekin önümüzdeki dönemde, Gürcistan’a ihracat yapmak için girişimlerinin sürdüğünü ifade ederek zeytin ağaçlarının ülkemiz ve bölgemiz için değerli olduğunu şu sözlerle vurguladı.

“Zeytin yağı ve zeytin Tanrı’nın lütfudur. Ağacın kökü, kabuğu, yaprağı, meyvesi her yönüyle lütuftur. Bunun kıymetini bilerek suni çalışmalarla değil, tabii çalışmalarla gelecek nesillere aktaralım. Ağaçlarımızı öldürmeyelim.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.