DOLAR 34,0007 0.29%
EURO 37,8289 0.58%
ALTIN 2.820,160,39
BITCOIN 1968226-3.43301%
Balıkesir
25°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
“O bana kıyamaz, beni öldürmez”

“O bana kıyamaz, beni öldürmez”

Temmuz ayında ayrı yaşadığı eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen iki çocuk annesi Bandırmalı Kader Kırık’ın, “Beni öldürmez, bana kıyamaz” diyerek kadın sığınma evine gitmeyi reddettiği öğrenildi.

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:25
“O bana kıyamaz, beni öldürmez”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Temmuz ayında ayrı yaşadığı eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen iki çocuk annesi Bandırmalı Kader Kırık’ın, “Beni öldürmez, bana kıyamaz” diyerek kadın sığınma evine gitmeyi reddettiği öğrenildi.

Kadın cinayetlerinin Bandırmalı kurbanlarından 46 yaşındaki Kader Kırık cinayetinde güven detayı dikkat çekti. Çevresinin, “Kocan seni öldürecek, kadın sığınma evine git” önerilerine, “Beni öldürmez, bana kıyamaz” diyerek gitmeyi kabul etmediği iddia edildi. İki çocuk annesi kadının duyduğu bütün güvene rağmen, uzaklaştırma kararı aldığı ve ayrı yaşadığı eşi Cüneyt Kırık tarafından Levent Mahallesi’ndeki evinde defalarca bıçaklanarak öldürülmüştü. Kadın Dayanışma Derneği(KDD) Başkanı Muazzez Özpolat Palta, zor gününde danışmanlık yaptıkları Kader Kırık’ı kurtaramamanın en büyük üzüntüleri olduğunu söyledi.

“KADER’İ KURTARAMADIK”

Geçtiğimiz yıl kurulan Kadın Dayanışma Derneği 1. Olağan Genel Kurulu’nda kadın cinayetlerine tepki gösterildi. Her hafta en az iki kadının danışmalığını yaptıklarını ve derneğin avukatı Neslihan İpek Eren’den hukuki destek aldıklarının altını çizen Palta, Bandırma’da birçok kadına uzaklaştırma ve koruma kararı aldırıp, sığınma evine göndermelerine rağmen 46 yaşındaki Kader’i kurtaramamanın acısını yaşadıklarını ifade etti. Kader’i sığınma evine gitmesi için ikna edemediğine dikkat çeken Palta, “Ben sığınma evinde yapamam abla, o bana kıyamaz, beni öldüremez dedi ama kocası ona çok fena kıydı. Çok acı bir şey” sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.
Muazzez Palta Başkanlığındaki yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Nilgün Germiyan, Dilek Durukan, Eftal Tosun, Neslihan İpek Eren

OLAY:

20 Temmuz 2021 tarihinde meydana gelen olayda Kader Kırık, 1 yıl önce evlendiği Cüneyt Kırık’tan boşanmak istedi. Bu süreçte ayrı evde yaşamaya başlayan Kader Kırık, Cüneyt Kırık hakkında uzaklaştırma ve koruma kararı aldırdı. Cüneyt Kırık’ın, Levent Mahallesi Özgürlük Sitesi’nde yaşayan Kader Kırık’ın evine gitmesiyle tartışma çıktı. Cüneyt Kırık, yanında getirdiği bıçakla Kader Kırık’ın boğazını kesti. Talihsiz kadın olay yerinde yaşamını yitirirken, cani koca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.