DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21569660.20422%
Balıkesir
23°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Otizm farkındalık balonları gökyüzünde uçuştu

Otizm farkındalık balonları gökyüzünde uçuştu

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:18
Otizm farkındalık balonları gökyüzünde uçuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bandırma Engelime Renk Ver Derneği 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda etkinlik düzenledi.


2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde Bandırma Engelime Renk Ver Derneği ve üyeleri Otizmli bireylere dikkat çekmek için Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, Bandırma Engelime Renk ver Derneği Başkanı Nercü Efe Çalışkan, Engelime Renk Ver Derneği Başkan Yardımcısı Nail Yurdusev, Engelime Renk Ver Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Dede günün anlam ve önemine dair konuşmalarını gerçekleştirdi. Otizmli bireylerin ve ailelerinin yaşadığı zorluklar dile getirildi.


Farklı gelişimsel özellikteki çocuk ve gençlerin pedagojik, tıbbi ve sosyal ihtiyaçlarının hassas olduğuna ve öncelikli olması gerektiğine dikkat çeken Engelime Renk Ver Derneği Başkan Yardımcısı Nail Yurdusev; “Otistikler ve yakınları için ücretsiz nitelikli psikososyal hizmetler verilmeli. Gelişimsel bozukluğu olan tüm gençler ve erişkinler için nitelikli mesleki eğitim ve istihdam imkânları sağlanmalı. Ailelerin bir bütün olarak ele alınacakları psikolojik destek sistemleri geliştirilmeli. Erken yaşlarda yaygın tarama ve erken tanı-müdahale çalışmaları yapılmalı.” taleplerini dile getirdi.


Etkinlik boyunca şarkılar eşliğinde dans eden çocuklar ve dernek üyeleri etkinlik sonunda Otizm farkındalığını temsil eden mavi balonları gökyüzüne bıraktı.

Haber: Nur Uysun

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.