DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18419500.35028%
Balıkesir
24°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Prof. Dr. Oytun Erbaş’tan Kuş Gribi Uyarısı

KRT Televizyonu’na konuk olan Prof. Dr. Oytun Erbaş, yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çekti. Erbaş, eylül ve ekim aylarında kuş gribi salgınının başlayacağını ve kedilere de bulaşma riskinin olduğunu öne sürdü.

“Kuş Gribi Kedilere Bulaşıyor”

Erbaş, kuş gribi virüsünün memelilere bulaşmadığını söyleyen deneylerin aksine, üç çiftçiye bulaştığını belirtti. “Eylül aylarında kışın başlamasıyla kuş gribi H5N1 salgını bekliyoruz. Bir ay sonra da mRNA aşısı piyasada olacak,” dedi.

mRNA Aşısı Hazır

Prof. Dr. Oytun Erbaş, mRNA aşısının FDA onayı almak üzere olduğunu ve ekim-kasım aylarında hazır olacağını söyledi. “Aşı da hazır, sadece yapılmayı bekliyor,” diyerek vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Oytun Erbaş, kuş gribi, H5N1, mRNA aşısı, kedilere bulaşma, KRT Televizyonu, Prof. Dr. Oytun Erbaş açıklamaları, sağlık, salgın, Dünya Sağlık Örgütü, pandemi tedbirleri

Oytun Erbaş’tan Kuş Gribi Uyarısı Eylül-Ekim Aylarında Salgın Bekleniyor_1

Kalabalık Ortamlara Dikkat

Erbaş, kış aylarında insanların kalabalık ortamlarda daha fazla vakit geçirdiğini, bu nedenle solunum yolları ile bulaşan virüslerin yayılma riskinin arttığını belirtti. “Kuş gribi, kışın enfeksiyon yapma potansiyeline sahip ve ciddi bir risk oluşturuyor,” dedi.

İddialar ve Gerçekler

Oytun Erbaş, yaptığı açıklamalarda pandemide uygulanan bazı tedbirlerin bilimsel dayanağı olmadığını öne sürerek, “Pandemide mesafe ve maskenin bilimsel bir dayanağı yoktu,” ifadesini kullandı. Bu açıklamalarıyla dikkat çeken Erbaş, genel önlemler almanın önemini vurguladı.

Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Kuruluşlar

Programda konuşan Erbaş, uluslararası kuruluşların salgınlar üzerindeki etkisine de değindi. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) gibi kuruluşların, küresel sağlık politikalarında büyük rol oynadığını belirtti.

Halkı Bilinçlendirme Çağrısı

Prof. Dr. Oytun Erbaş, kuş gribi salgınına karşı halkın bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. “Vatandaşlarımız, bu tür salgınlara karşı hazırlıklı olmalı ve sağlık otoritelerinin uyarılarına dikkat etmelidir,” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.