DOLAR 33,9995 0.29%
EURO 37,8381 0.61%
ALTIN 2.821,140,42
BITCOIN 1963779-3.25901%
Balıkesir
23°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Bandırma Belediyesi Depreme Dair Bir şey Yapmadı

Bandırma Belediyesi Depreme Dair Bir şey Yapmadı

ABONE OL
Temmuz 19, 2024 11:55
Bandırma Belediyesi Depreme Dair Bir şey Yapmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ak Parti Bandırma Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Zeynep Özgün, geçtiğimiz günlerde yaşanan depremin ardından yaptığı açıklamada, Bandırma Belediyesi’nin son 10 yılda hiçbir çalışma yapmamasını eleştirdi ve Meclis’te birlikte karar alınarak yapılması gerekenlerin bugünden başlanması gerektiğini söyledi.

Özgün, 9 Mart sabahı Marmara Denizi’nde Erdek açıklarında meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki depremin tüm Bandırma halkını korkuttuğunu belirterek, depremin şiddetinin ne olacağının bilinmezliğinin herkesi tedirgin ettiğini söyledi.

Şehrin yöneticilerinin nasıl bir çalışma ve hazırlık içinde olduğunu merak ettiklerini belirten Özgün, Bandırma Belediyesi Meclis toplantısında yapılan sunum ve konuşmalarda ortaya çıkan tablonun, geçmişte hazırlanan deprem analiz raporlarının okunması, mühendisler odası başkanının açıklamaları, mimarlar odası başkanının açıklamaları ve kent konseyi başkanının yaptığı sunum ile şehrin ve insanların ne gibi tehlikelerle karşı karşıya olduğunun apaçık ortaya çıktığını belirtti.

Özgün, asıl korkutucu olanın, tedbir ve önlem olarak hiçbir çalışmanın yapılmaması olduğunu söyledi. Üç dönemdir şehri yöneten gelmiş geçmiş tüm yerel yönetimde görev almış kişilerin bu şehirde yaşamalarının insanın aklına “Bizim korkularımızı siz yaşamıyor musunuz? Kendinizi düşünmeseniz bile sevdiklerinizin enkaz altında kalma düşüncesi hiç aklınıza gelmiyor mu?” sorusunu getirdiğini söyledi.

Özgün, Bandırma’da yerel yönetimde görev alan herkese seslenerek, sevdikleri için tüm projeleri gözden geçirerek, uygun olmayan tüm çalışmaları durdurarak, gereksiz olan maliyeti yüksek tüm faaliyetleri iptal ederek, göstermelik yaşam alanlarına harcanan bütçeyi şehrin insanlarını nasıl yaşatırım projelerinde kullanmaları gerektiğini belirtti.

Çok yüksek maliyetli festivalleri birkaç yıl yapmayın.

Sadece 32 gün önce zengin olanlar ya yaşıyorlar ya da dünya malını bırakıp gitmek zorunda kaldılar. Maalesef şehrimizde göstermelik birkaç toplantı dışında hiçbir çalışma yapılmıyor. Meclis’te birlikte karar alalım ve yapılması gerekenleri bugün başlayalım, çünkü yarın çok geç olabilir.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.