DOLAR 34,0936 0.19%
EURO 38,0907 0.01%
ALTIN 2.832,520,12
BITCOIN 21421851.33255%
Balıkesir
23°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
“Özgürlükler kısıtlanmak isteniyor”

“Özgürlükler kısıtlanmak isteniyor”

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:13
“Özgürlükler kısıtlanmak isteniyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Kent Konseyleri Platformu Yürütme Kurulu, hükümetin dezenformasyonla mücadele düzenlemesini ifade özgürlüklerini kısıtlamaya yönelik bir hamle olarak nitelendirdi.

“Dezenformasyonla mücadele düzenlemesi” olarak bilinen ve teklif olarak sunulduğu günden bu yana tepkilerin odağı olan kanun teklifinin ilk iki maddesi kabul edildi. Türkiye Kent Konseyleri Platformu Yürütme Kurulu, yasa teklifinin; başta basın kuruluşları, sendikalar ve kamuoyu ile tartışılmadan ve görüşülmeden meclis gündemine alınmasını doğru bulmadıklarını açıkladı.

DAYATMA MANTIĞI İLE GETİRİLMEK İSTENİYOR

Dayatma mantığı ile getirilmek istenen yasa önerisinin daha önce gelen tepkiler nedeniyle ertelendiğine vurgu yapılan açıklamada; “Türkiye Kent Konseyleri Platformu olarak önemsediğimiz “kişilerin ifade özgürlükleri” ve “sosyal medya özgürlüklerini” kısıtlayacak, resmen gözdağı ve sindirme politikaları mesajı olarak algıladığımız, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası getiren 29. Madde ve amacının ne olduğu belli olmayan diğer hazırlıklar, daha fazla dezenformasyona yol açacağı görüntüsü vermektedir.”

KEYFİ SUÇLAMA ENDİŞESİ TAŞIYORUZ

“Halkı yanıltıcı bilgi yayma suç tanımlaması” adı altında verilecek suçların keyfi olabileceğine dair derin endişelerin dile getirildiği açıklamanın devamında; “Bundan önce sıkça yaşadığımız; haksız ve hukuksuz yapılan suçlamaların önünün açılacağına ve yasa tasarısındaki Daha fazla özgür ve demokratik bir ülke için mücadele veren bizler, Türkiye Kent Konseyleri Platformu olarak başta “basın” alanındaki bileşenlerimizle tartışılmadan ve konuşulmadan alel acele getirilen bu yasa teklifinin geri çekilmesini istiyoruz” görüşlerine yer verildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.