DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2145736-1.3533%
Balıkesir
20°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Üretimde büyük adım

Üretimde büyük adım

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:15
Üretimde büyük adım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Susurluk Şeker Fabrikası ve Susurluk Belediyesi bölge için bir ilk olan projeye imza attı. Belediye arazilerine pancar ekimi gerçekleştirilerek damlama sistemi ile ilk sulama ve gübreleme yapıldı.

Susurluk Şeker Fabrikası ve Susurluk Belediyesi, belediye arazilerine pancar ekimi gerçekleştirilmesinin ardından damla sulama sistemi ile sulama ve gübreleme işlemi gerçekleştirdi. Susurluk Şeker Fabrikası’nın ilçe ve yöre halkı için öneminin yeniden ön plana çıkarılacağı projede, ilçede pancar tarımından uzaklaşan üreticilere pancar tarımının önemi hatırlatılarak çiftçilerin, tarların ve üretimin yeniden bir araya gelmesi için çaba gösterilecek.

“FABRİKA TARİHİ YENİDEN CANLANIYOR”

Proje ile birlikte 1955 ruhunu yeniden yaşatmak, fabrikanın kuruluş zamanındaki Susurluk halkının heyecanını ve sahiplenme duygusunu yâd etmek ve aidiyet duygusunu pekiştirmek için pancar ekiminin ilçe halkı üzerindeki tarihsel misyonu ve öneminin bilinmesi amaçlanıyor. Şeker pancarın münavebe bitkisi olması özelliğiyle müspet etkilerinin üreticilere uygulamalı gösterilmesi ile zirai verimlilikte çok ciddi kazanımlar sağlanacağı seyrediliyor.

BAŞKAN GÜNEY’E TEŞEKKÜR

Proje hakkında bilgi vererek sosyal medyada açıklama yapan Susurluk Şeker Fabrikası “Yöneticilerin istişareleri neticesinde aynı amaç ve aynı hedef üzerinde gönül ve görüş birlikteliği sağlanan Susurluk Belediye Başkanı ve ekibinin Belediye logosunda bile tasviri bulunan şeker pancarına olan teveccüh ve sahiplenişi takdire şayan bir durumdur. Bu vesile ile Sayın Nurettin Güney ve emeği geçen tüm yetkili çalışanlara teşekkürü bir borç biliriz.” ifadelerini kullandı.

Haber: Belit PEKTEZEL

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.