DOLAR 33,9995 0.29%
EURO 37,8381 0.61%
ALTIN 2.821,140,42
BITCOIN 1963779-3.25901%
Balıkesir
23°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
PAZAR ESNAFI İSYAN ETTİ

PAZAR ESNAFI İSYAN ETTİ

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:36
PAZAR ESNAFI İSYAN ETTİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bandırma’da faaliyet gösteren Pazar esnafı, yüksek enflasyonun etkilerinden şikayetçi oldu ve alım güçlerinin düştüğünü vurguladı. Esnaf, hem kendilerinin hem de vatandaşların zor durumda olduğuna dikkat çekerek, duruma isyan etti. Yüksek enflasyonun neden olduğu ekonomik zorluklara karşı çözüm talep eden esnaf, yaşadıkları sıkıntıları belirtti.

Pazartesi pazarı esnafı, son zamanlarda gelen zamların sadece vatandaşları değil kendilerini de etkilediğini söyledi. Esnaf Erkan Gezen, “Yüksek enflasyon var, alım gücü düştü. Eskiye kıyasla insanlar pazardan zor alışveriş yapıyor. Gelen müşteriler bize de isyan ediyor ama yapabileceğimiz bir şey yok. Dükkân kirası vermiyoruz ama bin 500 TL’ye yerimizi tutuyoruz. 2 bin TL masrafımız var. Paranın değeri kalmadı. Kazanç yok. Karın tokluğuna çalışıyoruz. Marketlerle aynı fiyatta satış yapmıyoruz ve pazarın da eskisi kadar ucuz olmadığını biliyoruz. Keşke elimizden bir şey gelse. Bizde kazanabilsek, müşterilerimizde rahatça alışveriş yapabilse. Bu duruma acilen bir çözüm bulunması lazım. Gelen zamlar hepimizin cebini yaktı.”

“BİZİM ÇİFTÇİMİZİ BİR KENA BIRAKTIK ARTIK YABANCILARIN ÇİFÇİLERİNİ ZENGİN EDİYORUZ”

Eski kazançları ve yeni kazançları arasında çok fark olduğunu kaydeden Esnaf Gezen, müşterilerden çok tepki aldıklarını söyledi. Esnaf Gezen, “Müşterilerimize pazarın her yere göre ucuz olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Orijinal ürünleri bile biz yarı fiyatına satıyoruz. ‘Çok pahalı’ diye tepki alıyoruz. Türkiye şu anda genel olarak pahalı. Eskiden pazar ucuzdu, yine ucuz. Eskiyle yeni kazancımızı karşılaştırdığımız da biz de günü kurtarıyoruz. Ay sonunu getiremiyoruz. Genel değerlendirirsek Türkiye 7 tarım ülkesinden biriydi. Günümüze bakınca ne tarım kaldı ne hayvancılık. İthalata dayalı bir ekonomi içindeyiz. Bizim çiftçimizi bir kenara bıraktık artık yabancıların çiftçilerini zengin ediyoruz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.