DOLAR 34,0057 0.32%
EURO 37,8766 0.71%
ALTIN 2.821,890,45
BITCOIN 1970572-3.07723%
Balıkesir
25°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’da Ramazan Ayının Vazgeçilmezi: Eminönü

Ramazan ayının başlamasına saatler kala İstanbul’da Eminönü semtinde yoğun bir alışveriş telaşı yaşandı. İlk sahur öncesi son hazırlıklarını yapmak isteyen İstanbullular, tarihi Mısır Çarşısı ve çevresindeki dükkanlara akın etti.

Eminönü, İstanbul’un en işlek semtlerinden biridir ve Ramazan ayı boyunca yüzbinlerce insanın uğrak yeri olur. Ramazan alışverişi denince ilk akla gelen yer olan tarihi Mısır Çarşısı, birçok farklı ürün seçeneğiyle ziyaretçilerini ağırlıyor. Ramazan pidesi, hurma, zeytin, peynir, sucuk, pastırma gibi geleneksel Ramazan ürünleri, dükkan vitrinlerinde yerini aldı.

Bazı vatandaşlar, fiyatların normal olduğunu ifade ederken, bazıları ise fiyatların yüksek olduğunu söylüyor. Fransa’dan gelen Furkan Solmaz, oradaki ürünlerin Türkiye’deki gibi kaliteli olmadığını dile getirerek, “Bizim orada bu kadar sosyal faaliyetler bulunmuyor. Burada Ramazan heyecanı daha çok yaşanıyor” diye konuştu

Erdal Yusufoğlu adlı bir esnaf, yoldan geçen bazı vatandaşlara peynir ikram etti. Yusufoğlu, “Eski kaşarın fiyatı 185 lira. Böyle devam ediyor. 3-4 aydır zam yok” dedi. Başka bir esnaf ise, problem olmadığını söyleyerek, “Bir hafta 10 gündür güzel hareketlilik var” ifadelerini kullandı.

Eminönü’nde Ramazan yoğunluğu, sadece yaya trafiğini değil, araç trafiğini de olumsuz etkiliyor. Trafik yoğunluğu nedeniyle birçok araç sürücüsü, yolların kapanması nedeniyle zor anlar yaşarken, bazıları ise araçlarını uzak bir noktada park etmek zorunda kalıyor.

Ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen, Eminönü’nde Ramazan ayı boyunca yaşanan bu yoğunluk ve hareketlilik, İstanbul’un kültürel zenginliğine de katkı sağlıyor. Eminönü’nde Ramazan ayı boyunca yapılan etkinlikler, gece pazarları, sahur organizasyonları ve iftar yemekleri, İstanbul’un kültürel zenginliğini yansıtan önemli birer unsur olarak karşımıza çıkıyor.

Bu yoğunluğa dair havadan çekilen fotoğraflar da mevcut. Eminönü’nde Ramazan ayı boyunca yaşanan bu yoğunluğu, birçok insan merakla takip ediyor ve bu yoğunluğun her geçen gün artacağı tahmin ediliyor.

Haber: Melike DÜLGER ÖGÜT

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.