DOLAR 33,9905 0.27%
EURO 37,8885 0.72%
ALTIN 2.821,790,44
BITCOIN 1969797-2.9838%
Balıkesir
25°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Ramazan Ayında Beslenme Uyarısı: “Yanlış tüketim problemlere neden olabilir”

Ramazan Ayında Beslenme Uyarısı: “Yanlış tüketim problemlere neden olabilir”

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:27
Ramazan Ayında Beslenme Uyarısı: “Yanlış tüketim problemlere neden olabilir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ramazan Ayı’nda doğru beslenmenin önemine dikkat çeken Uzman Diyetisyen Esma Akça, “İftar ile sahurun düzgün ve sağlıklı yapılması gerekiyor, bir anda yüklenmek iyi bir sonuç vermeyecek. Özellikle Ramazan’ın ilk haftasında çok yoğun bir kabızlık sorunu oluyor, acilde bu vakalara çok rastlıyoruz. Sahurda yağlı yiyeceklerden, kızartmalardan kaçınmalıyız, günde en az 1.5 litre su içmeliyiz” dedi.

Ramazan ayında sağlıklı bir oruç tutmak için özellikle kardiyoloji, tansiyon, diyabet veya böbrek hastalıkları gibi kronik hastalıklara sahip olanların hekimlerinden onay alması gerekiyor. İftar ile sahur öğünlerinin düzgün ve sağlıklı bir şekilde hazırlanması büyük önem taşıyor. Sahurda tüketilecek yiyeceklerin uzun süre tok tutması ve kasların yıkımını önlemesi gerekiyor.

Tuzlu besinlerden kaçılmalı

Sahurda tuzlu besinlerden kaçınmak önemlidir. Kavurma, çiğ köfte, salamura ürünler, pastırma, salam, sucuk, zeytin gibi yiyeceklerden mümkün olduğunca kaçınılmalıdır. Peynirler daha az tuzlu olabilir. Sahurda tercih edilebilecek yiyecekler arasında yoğurt, süt, çiğ kuruyemişler, kavrulmamış badem ve ceviz yer alabilir.

Lif içeriği de sahurda tüketilecek yiyecekler için önemlidir. Özellikle Ramazan ayının ilk haftasında kabızlık sorunu yaşanabileceğinden sebze ve meyve tüketimi önemlidir. Bir küçük kase salata veya zeytinyağlı sebzeler sahurda tüketilebilir. Ancak salataların salçalı, baharatlı veya kızartma olmamasına dikkat edilmelidir.

Haber: Fırat İBAK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.