DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21570620.13225%
Balıkesir
21°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Roman Kadınlara büyükşehirden ziyaret

Roman Kadınlara büyükşehirden ziyaret

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:18
Roman Kadınlara büyükşehirden ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bandırma Romanlar Derneği’nin katkısıyla açılan 80 kadına istihdam sağlayacak meslek edindirme kursunu ziyaret etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bandırma’ya gerçekleştirdiği ziyarette Balıkesir Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde düzenlenen Kişisel Gelişim Zirvesi’nde gençlerle bir araya gelmesinin ardından Atatürk İlköğretim Okulu’na uğrayarak Roman Kadınlarla buluştu. Başkan Yılmaz, Bandırma Romanlar Derneği’nin 80 kadına Bandırma Kaymakamlığı, Bandırma Belediyesi ve Bandırma Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile açılan meslek edindirme kursuna ziyarette bulundu.

“El emeği göz nuru sepetler Büyükşehir’e gidecek”

Başkan Yılmaz, Bandırma’da yaşayan Roman Kadınların istihdamına yönelik çalışmalarına destek olmak ve sosyal yaşantılarına katkı sağlamak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında hayata geçirilen el sanatları kursunda üretilen ürünler ile ilgili bilgi aldı. Kadınların çalışmaları inceleyerek kursiyerler ile sohbet eden Başkan Yılmaz, kursta üretilen sepetlerin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından alınacağı ve bozuk dikiş makinelerine katkı sağlayacağını söyledi.

“Ne eksikse biz tamamlamaya çalışıyoruz”

Kurs ziyareti sırasında Romanlar Derneği Başkanı Feridun Demirdöğen, Başkan Yılmaz’a, Romanlar Derneği olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Roman vatandaşların ayrıştırılmaması için çaba gösterdiğini belirten Demirdöğen, “Dernek binasında çocuklarımıza okulda yetersiz kaldıkları derslerde eğitim veriyoruz. Romanların doğuştan yetenekleri olduğu için müzik derslerine ağırlık veriyoz. Bandırma Çınarlıgücü Spor Kulübü olarak antrenmanlarla maçlara hazırlanmaya devam ediyoruz. Roman vatandaşlarımızın ayrıştırılmamaları için elimizden geleni yapıyoruz. Ne eksikse elimizden geldiği kadarıyla biz tamamlıyoruz.” diye konuştu. Ayrıca Demirdöğen, Ramazan dolayısıyla 60 kadını İstanbul’a cami gezisine göndereceğini belirtti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, daha sonra kurs yerinden ayrılarak yüzde 70 engelli olan bir gencin evine ziyarette bulundu. Yılmaz, Melih İpçioğlu ve ailesiyle gerçekleştirdiği sohbetin ardından, Çınarlı Mahallesi’nde gezinti yaparak diğer vatandaşlarla da bir araya geldi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.