DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18419500.35028%
Balıkesir
24°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Rusya’dan Ermenistan ve ABD’ye Tatbikat Uyarısı

Rusya’dan Ermenistan ve ABD’ye Tatbikat Uyarısı

Rusya, Ermenistan'ın ABD ile ortak askeri tatbikat düzenlemesi üzerine sert tepki gösterdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, bu adımın işbirliğini baltaladığını belirtti. Ermenistan'ın NATO'ya yönelmesi ve ABD ile yakınlaşması Moskova ile olan ilişkileri daha da gerginleştirdi.

ABONE OL
Temmuz 20, 2024 16:06
Rusya’dan Ermenistan ve ABD’ye Tatbikat Uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya’dan Tatbikat Tepkisi

Rusya, Ermenistan’ın Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile ortak askeri tatbikat düzenlemesine sert tepki gösterdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Erivan’daki bu adımın işbirliğini baltaladığını belirtti.

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da 15 Temmuz’da başlayan ABD-Ermenistan ortak askeri tatbikatı hakkında açıklama yapan Zaharova, bu tatbikatın bölgede ikinci kez yapıldığına dikkat çekti. “Erivan’ın Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü’ndeki (KGAÖ) faaliyetlerini fiilen dondurması ve örgüte yönelik açık eleştiride bulunduğu göz önüne alındığında bu tatbikat son derece üzücü ve endişe verici,” dedi.

NATO’ya Yönelme Endişesi

Zaharova, Ermenistan’ın NATO’ya yönelmesinin üzüntü ve endişe kaynağı olduğunu vurguladı. “Bu adım, Güney Kafkasya bölgesinin geniş kısmında istikrarı bozma riski taşıyor,” diye ekledi.

Batı’ya Yüklenen Eleştiriler

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Batı’nın kendi jeopolitik projelerini hayata geçirmek için bölgede bir sıçrama tahtası oluşturmayı amaçladığını söyledi. “Amerikalıların Güney Kafkasya’da ortaya çıkışı, dünyanın her yerinde defalarca gördüğümüz gibi sadece bölgedeki çatışma potansiyelini körükleyecek ve yeni bölünme hatları yaratacaktır,” diye ekledi.

Rusya'dan Tatbikat TepkisiERİVAN, 15 Temmuz (Haber Merkezi) - Rusya, Ermenistan'ın Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile ortak askeri tatbikat düzenlemesine sert tepki gösterdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Erivan'daki bu adımın işbirliğini baltaladığını belirtti.

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da 15 Temmuz'da başlayan ABD-Ermenistan ortak askeri tatbikatı hakkında açıklama yapan Zaharova, bu tatbikatın bölgede ikinci kez yapıldığına dikkat çekti. "Erivan'ın Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'ndeki (KGAÖ) faaliyetlerini fiilen dondurması ve örgüte yönelik açık eleştiride bulunduğu göz önüne alındığında bu tatbikat son derece üzücü ve endişe verici," dedi.

NATO'ya Yönelme Endişesi
Zaharova, Ermenistan'ın NATO'ya yönelmesinin üzüntü ve endişe kaynağı olduğunu vurguladı. "Bu adım, Güney Kafkasya bölgesinin geniş kısmında istikrarı bozma riski taşıyor," diye ekledi.

Batı'ya Yüklenen Eleştiriler
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Batı'nın kendi jeopolitik projelerini hayata geçirmek için bölgede bir sıçrama tahtası oluşturmayı amaçladığını söyledi. "Amerikalıların Güney Kafkasya'da ortaya çıkışı, dünyanın her yerinde defalarca gördüğümüz gibi sadece bölgedeki çatışma potansiyelini körükleyecek ve yeni bölünme hatları yaratacaktır," diye ekledi.

Ermenistan'dan Yeni Adım
ABD-Ermenistan ortak askeri tatbikatının ardından Erivan hükümeti, Rusya'yı kızdıracak bir adım daha attı. Ermenistan Savunma Bakanlığı'na ABD'den bir ordu temsilcisi atanmasına karar verildi. Erivan'daki tatbikat Eagle Partner 2024, 24 Temmuz'a kadar sürecek.

Fransa'dan Skandal Açıklama
Ermenistan'ın Amerika ile yakınlaşması sadece Moskova ile olan ilişkileri değil, aynı zamanda Azerbaycan ile olan ilişkileri de gerginleştirdi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ermenistan'ın silahlanabileceğini ve Ermenistan'ı korumak gerektiğini söyledi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı ise Macron'un açıklamalarını sert bir şekilde kınadı.

Rusya’dan Ermenistan’a Sert Uyarı_1

Ermenistan’dan Yeni Adım

ABD-Ermenistan ortak askeri tatbikatının ardından Erivan hükümeti, Rusya’yı kızdıracak bir adım daha attı. Ermenistan Savunma Bakanlığı’na ABD’den bir ordu temsilcisi atanmasına karar verildi. Erivan’daki tatbikat Eagle Partner 2024, 24 Temmuz’a kadar sürecek.

Fransa’dan Skandal Açıklama

Ermenistan’ın Amerika ile yakınlaşması sadece Moskova ile olan ilişkileri değil, aynı zamanda Azerbaycan ile olan ilişkileri de gerginleştirdi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ermenistan’ın silahlanabileceğini ve Ermenistan’ı korumak gerektiğini söyledi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı ise Macron’un açıklamalarını sert bir şekilde kınadı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.