DOLAR 34,0731 -0.01%
EURO 38,0045 0.03%
ALTIN 2.801,07-0,05
BITCOIN 21189883.40779%
Balıkesir
24°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Sağlık çalışanlarının talepleri Tıp Bayramı’nda dile getirildi

Sağlık çalışanlarının talepleri Tıp Bayramı’nda dile getirildi

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:19
Sağlık çalışanlarının talepleri Tıp Bayramı’nda dile getirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

14 Mart Tıp Bayramı’nda sağlık çalışanlarının sorunlarına ve taleplerine dikkat çekmek isteyen Genel Sağlık İş Sendikası ve Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü Sendika İşyeri Temsilcisi Dr. Murat Ergöz, sağlık çalışanları adına özlük hakları ile ilgili önemli taleplerini kamuoyuna duyurdu.

Sağlık sektöründeki psikolojik ve fiziksel şiddetin bir son bulması gerektiğini ve maddi haklarının yanında tüm özlük haklarının göz önünde tutulması gerektiğini belirten Dr. Murat Ergöz; “Taleplerimiz şunlardır;
Bütün sağlık çalışanlarına, emekliliğe de yansıyacak, meslek onuruna yaraşır bir gelir seviyesi istiyoruz. Asgari ücret düzeyinde ücret almakta olan aile sağlığı çalışanları vardır.

Türk Ceza Kanunu’na, sağlıkta şiddet ve mobbingi içeren caydırıcı maddelerin eklenmesini istiyoruz. Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı çalışanlarının özlük haklarının, bir gecede değiştirilebilen yönetmeliklerle değil, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası gereği olarak yasa ile düzenlenmesini istiyoruz. Kamuoyunda aile hekimliği ceza yönetmeliği olarak bilinen baskı ve mobbing yönetmeliğinin derhal geri çekilmesini istiyoruz. SABİM ve CİMER uygulamalarının sağlık çalışanları üzerinde baskı uygulama, kötüye kullanımı ve hukuksuz kullanımına son verilmesi ve kötüye kullanımı ile hukuksal dayanaktan yoksun kullanımının sağlıkta şiddet çerçevesinde cezalandırılmasını istiyoruz. Defin nöbeti ve adli nöbetler de dahil olmak üzere bütün nöbet ücretlerinin normal mesai ücretinin iki katı olacak şekilde yükseltilmesini istiyoruz, Anayasal hakkımız olan, ücret kesintisi yapılmadan kullanabileceğimiz, ücretli izin hakkımızı istiyoruz, Sağlık hizmet talebinin bilimsel gerçeklere aykırı bir şekilde kışkırtılmasına, sağlık personelinin popülizm uğruna ezdirilmesine ve ülkemizin kaynaklarının boş yere israf edilmesine bir son verilmesini istiyoruz.” taleplerini dile getirdi.

Haber: Nur Uysun

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.