DOLAR 33,9995 0.29%
EURO 37,8381 0.61%
ALTIN 2.821,140,42
BITCOIN 1963779-3.25901%
Balıkesir
23°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Sağlıksız Besinlerle “Krizi Tetiklemeyin”

Sağlıksız Besinlerle “Krizi Tetiklemeyin”

  Diyetisyen Yasemin Polat, sağlıksız beslenmenin kalp krizi riskini artırdığına dikkat çekerek, özellikle doymuş yağlar konusunda bilinçli olunması gerektiğini vurguladı. Polat, ağır ve tuzlu yemeklerden, aşırı alkol tüketiminden kaçınılması gerektiğini belirtti ve kalp krizi riskini azaltmak için uzak durulması gereken yiyecekleri sıraladı.

ABONE OL
Temmuz 28, 2024 13:34
Sağlıksız Besinlerle “Krizi Tetiklemeyin”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyetisyen Yasemin Polat: “Sağlıksız Besinlerle Krizi Tetiklemeyin”

Kalp krizi, çoğu zaman ani ve beklenmedik bir şekilde gerçekleşebilir. Diyetisyen Yasemin Polat, sağlıksız beslenmenin ve kronik hastalıkların kalp krizi riskini 7 kat artırabileceğini belirterek, masum gibi görünen pek çok gıdadan uzak durulması gerektiğine dikkat çekti.

Kalp Krizini Tetikleyen Faktörler

Polat, özellikle yaşlı nüfusun yüksek olduğu Susurluk’ta ağır ve tuzlu yemenin, aşırı alkol tüketiminin kalp krizini tetikleyen başlıca nedenler arasında yer aldığını ifade etti. Kalp krizi açısından riskli hastaların ağır yemekler sonrası kalp krizi riskinin 7 kat arttığını vurguladı.

Sağlıksız Besinler ve Kolesterol

Kalp krizlerine genellikle koroner kalp hastalığı neden olur. Koroner arterleri tıkayan kolesterol birikintileri, sağlıksız beslenme nedeniyle artabilir. Polat, sağlıksız bir yemeğin, karaciğerde yüksek kolesterol üretimine yol açabileceğini belirtti. “Çok fazla doymuş yağ içeren yiyecekler yemek, karaciğerin kolesterolü kullanma şeklini değiştirir. Beslenme düzeninizde bu tür yiyecekleri azaltmaya çalışmalısınız,” dedi.

kalp krizi, sağlıksız beslenme, doymuş yağ, Yasemin Polat, Susurluk, kolesterol

Sağlıksız Besinlerle “Krizi Tetiklemeyin”_1

Kalp Krizi Riskini Azaltma Önerileri

Diyetisyen Yasemin Polat, kalp krizi riskini azaltmak için uzak durulması gereken yiyecekleri sıraladı:

  • Beyaz çikolata, şekerleme, kek, puding, bisküvi, hamur işleri
  • Börek, poğaça, sosis, hamburger, pastırma ve kebap gibi yağlı etler
  • Margarin, palm yağı, hindistan cevizi, hindistan cevizi kreması, hurma yağı
  • Krema, tam yağlı süt ürünleri (süt, yoğurt, krem peynir)

Polat, doymuş yağ oranı konusunda bilinçli olmanın önemini vurguladı ve birçok gıdanın üzerinde doymuş ve doymamış yağların listesinin bulunduğunu belirtti. Kadınlar için günlük yağ tüketiminin 70 gram, erkekler için ise 90 gram olması gerektiğini, bu miktarın üçte birinden fazlasının doymuş yağ içermemesi gerektiğini ifade etti.

Susurluklu Vatandaşlara Öneriler

Polat, Susurluk’ta yaş ortalamasının yüksek olmasının kalp krizi yönünden daha fazla risk oluşturduğunu belirterek, 40 yaş üstü Susurluklu vatandaşların ağır besinlerden uzak durmasını ve menülerine zeytinyağlıları almalarını tavsiye etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.