DOLAR 34,1170 0.29%
EURO 38,1222 0.15%
ALTIN 2.860,731,12
BITCOIN 21659102.3108%
Balıkesir
21°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
“Sanat Ruhun Gıdasıdır”

“Sanat Ruhun Gıdasıdır”

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:20
“Sanat Ruhun Gıdasıdır”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anzilha Kılıç Doğan: “Resim yoluyla duygu ve düşüncelerimi ifade ediyorum.”

2005 yılından itibaren her yıl kutlanmaya başlanan 27 Şubat “Dünya Ressamlar Günü” için Şanlıurfa’dan Bandırma’ya taşınan ressam Anzilha Kılıç Doğan, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti’nin konuğu oldu. Geçtiğimiz günlerde Belediye Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında “Geçmişin İzleri, Hayattan Portreler” isimli sergisini açan Doğan, resim serüveninin nasıl başladığını anlattı.

Küçüklüğünden itibaren içinde resim tutkusu olan ancak üzerine gitmediğini belirten Doğan, sınav döneminde resim hocasının desteğiyle mesleğe ilk adımları attığından söz etti. Adıyaman Üniversitesi’nde, Nurullah Atalay atölyesinde ön lisansını tamamlayan Doğan, “ne öğrendiysem ondan öğrendim diyebilirim” dedi. Halen Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tezli yüksek lisans öğrencisi olan Doğan, “Akademik alanda da çalışıyorum. Resim sanatının iyi yerlere gelmesi için elimden geleni yapacağım.” diye konuştu.

Resim yaparken zamanın nasıl geçtiğini anlamadığını söyleyen Doğan realist ve yağlı boya çalışmalarında kendini daha iyi ifade ettiği şu şekilde aktardı. “İçimdeki duygular ve düşünceler ile geçmişten geleceğe bir bağ duruyorum. Yaşlıların portreleri ile günümüzün yaşanmışlıklarını birleştirdiğimde bir köprü yapıyorum. Farklı tekniklerle de çalıştım ancak realist resim ve yağlı boya çalışırken kendimi daha iyi hissediyorum.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.