DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21599950.93764%
Balıkesir
18°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Sanat Sokağı, Susurluk halkıyla buluştu

Sanat Sokağı, Susurluk halkıyla buluştu

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:14
Sanat Sokağı, Susurluk halkıyla buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir süredir Susurluk’ta yapım çalışmaları süren “Sanat Sokağı” İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katılımıyla hizmete açıldı. Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney; “Ritimlerin dans ettiği, resimlerin canlandığı, renklerin şarkı söylediği, insanlığın ürettiği bir sokak oluşturduk.” dedi.

Kısa bir süre önce Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney’in Susurluk halkına faydalı olacağını temenni ederek yapım çalışmalarını başlattığı “Sanat Sokağı” projesi tamamlandı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Susurluk ziyareti sırasında beraberindeki heyet ve Başkan Nurettin Güney ile birlikte Sanat Sokağı’nın açılışını gerçekleştirdi.

“SANAT SEVGİ DEMEKTİR”

Sanat’ın bir kentin güzelliklerini yarınlara taşıdığını belirten Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney; “Sanat sevgi demektir, barış demektir. Susurluk son yıllarda sanatsal ve kültürel açıdan gelişmişlik derecesini yükseltmiştir. Ritimlerin dans ettiği, resimlerin canlandığı, renklerin şarkı söylediği, insanlığın ürettiği bir sokak oluşturduk.”dedi. Belediyelerin beşikten mezara her konu ile bağlantılı olduğunu söyleyen Başkan Güney, tıpkı belediyeler gibi sokağında çocuklar için, gençler için ve yaşlılar için ayrı bölümleri olduğuna dikkat çekti.

“SANATSAL ÜRETİMİ TEŞVİK EDİYORUZ”

Her yaştan yerel sanatçılara ulaşıp, onların sanatının Susurluk halkıyla istikrarlı bir şekilde buluşması için gerekli altyapıyı oluşturacaklarını belirten Başkan Güney; “ Sanatsal üretimi teşvik etmek için çalışıyoruz. Hatta sadece sanatsal üretimin değil aynı zaman sanatsal tüketimin de nitelikli yapılması için kültürel bir atmosfer oluşturup Susurluk halkı ile özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin sanatla etkileşim içinde olduğu sosyal yaşam alanları oluşturmaya çabalıyoruz.” şeklinde konuştu.

KÜLTÜR VE SANAT DOLU ALANLAR YARATILDI

Sanat Sokağı’nda Susurluk Belediyesi Kültür Merkezi, Kitap Cafe, halı saha, basketbol sahası, Ömür Üreten Kadınlar’ın satış noktası, müzik alanları, spor ve kültürel eğitim alanları gibi sosyalleşme ve eğitsel yönden zengin olan alanlar yerini aldı. Sokak boyunca ayçiçeği, lavanta, manolya ve kardelen kulübelerinin, Ömür Üreten Kadınların satış noktası, SUBEL Market Kulübesi ise Susurluk Belediyesi’nin ürettiği ürünlerin satış noktası olarak hizmet vereceği belirtildi. Baştan sona renkli boyalar ve çiçeklerin bulunduğu sokağın sonuna “Yerli Üretici Pazarı” yerleştirilerek sokağın günün her saatinde aktif bir sokak olarak hizmet vereceği ifade edildi.

Haber: Nur Uysun

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.