DOLAR 34,0711 0.13%
EURO 38,1149 0.06%
ALTIN 2.833,750,18
BITCOIN 21354053.64081%
Balıkesir
23°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
SARI; ”MUTFAKTAKİ YANGINDAN ENDİŞELİYİZ”

SARI; ”MUTFAKTAKİ YANGINDAN ENDİŞELİYİZ”

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:40
SARI; ”MUTFAKTAKİ YANGINDAN ENDİŞELİYİZ”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Seçimlerin ardından zamlar peş peşe geldi. Benzinin litre fiyatından başlayan zam furyası vatandaşın endişelerini arttırıyor.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı özellikle sütün üretiminin de tüketiminin de azaldığını söyledi. “Süt üretiminde en temel sorun olan 1,5 parite uygulanmadığı için süt üreticisi zarar ettirildi. Vatandaşın alım gücü düştükçe sütü sofrasına koyamaz, mutfağına da sokamaz hale geldi. Mutfaktaki yangının artışından endişeliyiz” dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı ”Dünya Süt Günü” nedeniyle yaptığı açıklamada, Balıkesir’in tarım ve hayvancılığın başkenti olduğunu hatırlattı. CHP’li Sarı, TÜİK verilerine göre süt üretimi ve tüketiminin her geçen gün azaldığına dikkat çekerek, tarım ve hayvancılık politikalarının acilen gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti. CHP’li Serkan Sarı; “Tarım ve hayvancılıkta ivedilikle üretimi artıracak, vatandaşların da gıdaya ucuz ve güvenli ulaşacağı politikalar hayata geçirilmeli. İktidarın, süt üretimi ve tüketiminin artırması ve sürdürülebilir tarım ve hayvancılık politikaları üretmesi için tüm gayretimizle çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

“SÜT ÜRETİCİSİNİ RAHATLATACAK ADIMLAR ATILMALI”

“Göreve gelecek Hazine ve Maliye Bakanının ilk işi bünyesinde kurulu olan Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesinden onay almak zorunda bırakılma uygulamasından vazgeçilmelidir. 2018 yılında yönetmelik değişikliğiyle geçilen bu uygulama Ulusal Süt Konseyi’ni devre dışı bırakan ve dolayısıyla süt üreticisini mağdur eden bir uygulamadır.” dedi.

SERKAN SARI: “SİZLERİN BOYNUNU ASLA BÜKMEYECEĞİZ”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.