DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2151568-1.00831%
Balıkesir
20°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Şimdi de büfe krizi

Şimdi de büfe krizi

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:19
Şimdi de büfe krizi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Susurluk Belediyesi, ilçedeki fırıncıların ekonomik olarak zor duruma düşeceğini iddia ederek, büyükşehir belediyesi tarafından işletmesi Susurluklu şehit ailesine verilen Fırıntaş ekmek satış noktasının kaldırılmasını istedi.

Meclis üyesi savaşlarının fitilinin ateşlendiği Susurluk’ta, Fırıntaş ekmek satış noktası krizi kapıda. Bandırma’da iki gaziye Fırıntaş ekmek satış noktası işletmesini veren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Susurluk’ta da 1993 yılında Elazığ Palu ilçesinde çatışmada şehit olan Jandarma Er Mesut Nayman’ın ailesine verdi. Ekmek satış noktasının Hükümet Konağı karşında parkın girişine konulması tartışmaları beraberinde getirdi.

GÜNEY: “BELEDİYE FIRINI ESNAFLA REKABET ETMEMELİ”

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, ticaret odası ve esnaf odasından gelen talep doğrultusunda, resmi törenlerde protokol alanı olarak da kullanılan alana konulan satış noktasının kaldırılması gerektiğini söyledi. Belediye fırınının, Susurluklu fırıncı esnafıyla rekabet etmemesi gerektiğinin önemle altını çizen Güney, üç yıldır fiyat belirlemelerini ticaret odası ve esnaf odası ile birlikte yaptıklarına değindi. Susurluk Belediye Tesislerinde asla iç piyasadan ucuza ürün satmadıklarına dikkat çeken Güney, Fırıntaş’ın konulduğu yerin yanlış olduğunu savundu.

GÜNEY: “SATIŞ NOKTASINI KIŞLA MAHALLESİNE TAŞISINLAR

Susurluk Belediyesi olarak kendilerinin de iki farklı bölgede ekmek büfesi olduğuna vurgu yapan Güney, “Kışla Mahallesi sakinlerinin ekmek satış noktasına ihtiyacı var. Madem büyükşehir belediyesi böyle bir hizmet sunmak istiyor gidip oraya taşısın. Hem hayır duası alsın hem de halkımıza ucuz ekmek satışı yapsın” dedi. Satış noktasının kaldırılmasının büyütülmeden iyi niyetle çözülmesi gereken bir olay olduğuna değinen Başkan Güney, “Un fiyatları göz önüne alındığında zaten can çekişen fırıncı esnafımız bu şekilde mağdur edilmesin. Satış noktasının orada olmasından hem halkımız hem esnafımız rahatsız. Bizim kimseyle derdimiz yok, bizim derdimiz esnafımız” diye konuştu.

SAİT: “BÖLGEDEKİ FIRINCILARI MAĞDUR EDECEK”

Fırıntaş ekmek satış noktasının bölgedeki fırıncıları mağdur edeceğine dikkat çeken Susurluk Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Aydın Sait, “Fırıncılarımızın yanında 5-6 kişi çalışıyor. Çoğu arkadaşımız mağdur olacak. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden ekmek satış noktasının kaldırılmasını istiyoruz” sözleriyle kaldırılma taleplerini iletti.

ŞEHİT ABİSİ NAYMAN: “İŞLETMELERİN GAZİ VE ŞEHİT YAKINLARINA VERİLMESİ ÇOK İNCE BİR DAVRANIŞ”

Tartışmaların uzağında Fırıntaş ekmek satış noktasının işletmeciliğini yapacak olan Şehit Jantarma Er Mesut Nayman’ın ailesi ise Bandırma’daki iki satış noktasının gazilere verilmesinin ardından Susurluk’ta böyle ince bir davranıştan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Şehit abisi Veli Nayman, “Balıkesir Büyükşehir Belediyemizin Fırıntaş satış noktalarının işletmesinde şehit yakınları ve gazileri tercih etmesi çok ince bir davranış. Her zaman yanımızda olduğunu hissettiren Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz başta olmak üzere herkesten Allah razı olsun” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.