DOLAR 34,0390 -0.11%
EURO 38,1211 0.44%
ALTIN 2.831,711,04
BITCOIN 21538665.92016%
Balıkesir
20°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
SİZ?….

SİZ?….

Sorun "Allah korkusu" olup olmamasında değil. Sorun her konuyu dini fetvalara göre değerlendirmekte. Ve hiç peygamber çıkmamış Danimarka, Finlandiya, İzlanda, Norveç ve İsveç gibi Kuzey ülkelerinde suç oranı yok denecek kadar az. Bunun tek nedeni var: "Özgür Vicdanla denetlenen Evrensel Ahlak kuralları" Evrensel ahlakta hırsızlık , rüşvet, adam kayırma, görevi kötüye kullanma, iftira atma, yalan söyleme.... yoktur. Ne olursa olsun, kim ne derse desin, hangi koşullarda olursa olsun hoş karşılanmaz.

ABONE OL
Eylül 18, 2024 18:41
SİZ?….
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ve evrensel ahlakın en güçlü denetimi kişinin özgür vicdanı ile yapılır.

Allah korkusu öne sürülerek toplum dizayn edilen ülkerde özgür vicdan gelişme ortamı bulamadığı için olsa gerek evren ahlak kurallarından söz edilmesi bile suçtur.

En basitinden evrensel ahlak rüşveti hiç bir şekilde kabul etmezken, Ortadoğu ülkelerinde birinde eğer gavurları alt etmek için alınıyorsa haram değildir, dediği anda vicdanlar rahatlar.

Ya da evrensel ahlak küçük kız çocuklarının dedesi yaşındaki insanlarla evlenmesine sapıklık derken, bir fetva feodal toplumları susturmaya yeter.

Çünkü ,o toplumlarda asıl olan dinsel kurallardır. Ve bu kuralları din adına konuşan, çoğunluk bilimi kötüleyen açıkça cehaleti savunan,yöneten ile yönetilen arasında tepkisizlik bağını kurmakla görevli kesimdir.

Burjuva Demokratik Devrim sürecini es geçmiş halkların düştüğü en büyük tuzak budur.

Ve o toplumlar bilimsel verilerden çok; din adına konuştuklarını söyleyenleri ciddiye alırlar.

Ancak din adına konuşanlar öylesine farklı şeyler söylerler ki, aynı dine inananlar beyinlerini kullanmak yerine fetva(!)lara göre hareket ettikleri için hep kavga halindedirler.

Oysa şimdi hiç bir güç Danimarka ile İzlanda’yı savaştıramaz.

Çünkü orada din istismarı yoktur. Evrensel ahlak vardır. Evrensel ahlakı denetleyen ortak kültürle yoğrularak oluşmuş bir vicdan vardır.

Ülkemizdeki çocuk istismarlarını, kadına şiddeti, kadın cinayetlerini “Allah korkusunun olmamasına” bağlamaya çalışanlar var.

Bunlar ilk ve orta öğretimde bilimsel eğitimin yerinin dini eğitime bırakılmasını savunacak kadar ileri de gittiler.

Bilimden kopuş ortaçağa gidiştir.

Bilimsel eğitim olmayan ülkelerde iktidar sahipleri zengin; halk yoksuldur.

Aralarındaki denge yoksullar cennete gidecek telkinleri ile sağlanmaya çalışılır.

Kuzey ülkeleri evrensel ahlak özgür vicdana örnek, Arap ülkeleri ise Dini kurallarla yoğrulmuş feodal ahlaka ve fetvalarla harekete geçen vicdana örnektir.

Siz nerede yaşamak isterdiniz?

YAZAR: Levent GÜNDOĞAN

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.