DOLAR 33,9995 0.29%
EURO 37,8381 0.61%
ALTIN 2.821,140,42
BITCOIN 1963779-3.25901%
Balıkesir
23°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
SOKAK HAYVANLARI KRİZİNE ‘BELEDİYE MASUMDUR’ AÇIKLAMASI

SOKAK HAYVANLARI KRİZİNE ‘BELEDİYE MASUMDUR’ AÇIKLAMASI

Susurluk Belediye Başkanı Hakan Yıldırım Semizel, sosyal medyada gündeme gelen sokak hayvanlarıyla ilgili iddialara yanıt vererek, açıklamada bulundu. Semizel, hayvanlara yönelik yapılan bu canice hareketten belediyenin hiçbir şekilde sorumlu olmadığının altını çizdi.

ABONE OL
Eylül 7, 2024 22:21
SOKAK HAYVANLARI KRİZİNE ‘BELEDİYE MASUMDUR’ AÇIKLAMASI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Susurluk Belediye Başkanı Hakan Yıldırım Semizel, sosyal medyada sokak hayvanlarıyla ilgili paylaşılan iddialara dair bir açıklama yaptı. Sosyal medyada, sokak hayvanlarının cansız halde bulunduğu konteynerin içine belediye personeli tarafından bırakıldığına dair çıkan iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve Belediyenin bu durumdan kesinlikle sorumlu tutulamayacağını belirtti.

İLK MÜDAHALE NOKTASI OLARAK KULLANILIYOR

Geçici Bakım İstasyonu’nun Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Barınaklarına periyodik olarak transfer sağladığını vurgulayan Başkan Semizel, Susurluk’ta Geçici Bakım İstasyonu’nun sokak hayvanlarının yaralanma gibi durumlara karşı ilk müdahalelinin yapıldığı ve düzenli bakımlarının gerçekleştirildiği bir merkez olduğunu açıkladı.

“HAYVANLARIN SAĞLIK DURUMLARI İYİ”

İncelemelerin Doğa Koruma Milli Parklar Susurluk Şefliği ve Emniyet yetkililerinin kontrolünde gerçekleştirildiğini ifade eden Semizel, hayvanların sağlık durumlarının iyi olduğu, köpeklerin uygun alanlarda tutulduğu ve herhangi bir kötü koku bulunmadığını belirtti. Ayrıca, geç saatlerde hayvanların Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Barınağına güvenli bir şekilde aktarıldığı da vurgulandı.

“OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI”

Cansız bulunan sokak hayvanlarının emniyet görevlilerine teslim edildiği ve Susurluk Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir soruşturma başlatıldığı bilgisini veren Semizel, Soruşturmanın, ölüm zamanları, sebepleri ve faillerin tespiti amacıyla yürütüldüğünü sözlerine ekledi. Ayrıca, tartışmalara neden olan alanın yaklaşık 10 yıldır faaliyette olduğu ve eski cezaevi binası olarak kullanıldığını aktaran Başkan Semizel, daha uygun ve sağlıklı bir geçici barınak projesi için çalışmalara başlandığını, projenin onay aşamasına geldiğini ve gerekli onayların ardından yapım çalışmalarına başlanacağını vurguladı.

“EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAKLAR”

Belediyenin olayla ilgisinin olmadığını ve ekiplerin masum olduğuna dikkat çeken Semizel, Susurluk’un her canlının güvenle yaşadığı bir kent olma özelliğini koruyacağını ve bu üzücü süreçte sorumluların bulunması için emniyet yetkilileri ile birlikte çalışacaklarını belirtti. En ağır şekilde cezalandırılmaları için her türlü çabanın gösterileceğinin de altını çizdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.