DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2147309-0.07345%
Balıkesir
21°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Soruşturma başlatıldı!

Soruşturma başlatıldı!

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:22
Soruşturma başlatıldı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, kritik bir oylamanın gerçekleştirileceği 28 Aralık’taki Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’na katılmayan Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun ve Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık’ın da olduğu 7 üye için soruşturma başlattı.

 

Daha önce satışa çıkarılan, ihalesi yapılan, ancak CHP’lilerin büyük tepkisi sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz tarafından satışı iptal edilen arsanın, 28 Aralık’taki meclis toplantısında yeniden satışıyla ilgili karar oy çokluğuyla geçti. CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, kritik oylamaya katılmayıp izinli sayılan 7 CHP’li meclis üyesinin tavrına yönelik eleştirilere yanıt verdi. Sarı, ilçe başkanlarına görev verdiğini, izin alıp meclise gelmeyen üyelerle ilgili soruşturma başlatıldığını kaydetti.

KRİTİK OYLAMAYA GÜNEY MARMARA’DAN 5 ÜYE KATILMADI

Kritik oylamaya katılmayan 7 üyeden 5’inin Güney Marmara’dan olması dikkat çekti. Bandırma’dan Belediye Başkanı Tolga Tosun, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Adil Levent Coşkun ve Onur Çon katılmazken, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Gönen Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Özgür Dönmez, Ayvalık Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Onur Satıcı ve Edremit Belediye Meclis Üyesi Ayhan Halil mazeret bildirdi. Kamuoyunda büyük tepki çeken olay sonrası CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, duruma el koydu. Başkan Sarı, ilçe başkanlarıyla görüştüğünü ve toplantıya katılmayanlarla ilgili soruşturma başlatıldığına dikkat çekti.
CHP’nin lunapark arsasının satışıyla ilgili tavrının net olduğunu, daha önce satışın iptali için verdikleri mücadelenin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Serkan Sarı, son kararın da hukuki açıdan değerlendirildikten sonra yargıya taşınacağını belirtti.
CHP’den ihraç edilen Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Mimar Cengiz Dikici ise CHP’li 7 üyenin izinli olmasını eleştirerek, “Örtülü anlaşma, şaibeli durum görüntüsü” şeklinde yorum yaptı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.