DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18415020.42808%
Balıkesir
24°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Suriye’den Türkiye ile Normalleşme Açıklaması

Suriye’den Türkiye ile Normalleşme Açıklaması

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi için yapılan girişimlere olumlu yaklaştıklarını belirtti. Açıklamada, ilişkilerin düzeltilmesi için egemenlik ve toprak bütünlüğüne saygı vurgusu yapıldı.

ABONE OL
Temmuz 14, 2024 15:27
Suriye’den Türkiye ile Normalleşme Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile normalleşme sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Suriye resmi haber ajansı SANA tarafından yayınlanan açıklamada, Suriye’nin diyaloga açık olduğu ve halklar ile zarar veren hükümetler arasında net bir ayrım yaptığı ifade edildi.

Suriye’nin Diyaloğa Açıklığı

Açıklamada, “Suriye Arap Cumhuriyeti, gerçekler ve olayların kanıtladığı üzere, halklar ile zarar veren hükümetlerin politika ve uygulamaları arasında net bir ayrım yapmak konusunda her zaman istekli olduğunu hatırlatmak ister” denildi. Suriye, ülkeler arasındaki ilişkilerin sağlam temellere dayanması gerektiğini ve çatışma veya düşmanlık yerine işbirliği ve diyalog ile gelişmesi gerektiğini vurguladı.

Egemenlik ve Toprak Bütünlüğü Vurgusu

Suriye Dışişleri Bakanlığı, “Suriye, Suriye-Türkiye ilişkilerini düzeltmeye yönelik girişimleri göz önünde bulundurdu. Bu girişimlerin medyaya yönelik değil, mevcut gerçeklere ve temeli egemenliğe, bağımsızlığa ve toprak bütünlüğüne saygı olan belirli ilkelere dayandığına inanıyor” şeklinde açıklama yaptı. Ayrıca, ilişkilerin normale dönmesi için yasadışı güçlerin Suriye topraklarından çekilmesi gerektiği ve terör örgütleriyle mücadelenin öncelikli olduğu belirtildi.

Arabuluculuk Yapan Ülkelere Teşekkür

Açıklamada, arabuluculuk yapan ülkelere teşekkür edilerek, “Suriye Arap Cumhuriyeti, Suriye-Türkiye ilişkilerinin düzeltilmesi için samimi çaba gösteren kardeş ve dost ülkelere teşekkür ve takdirlerini ifade ederken, iki ülke arasındaki normalleşmenin, iki ülke için de güvenlik ve istikrarın ifadesi olan 2011 öncesi pozisyona geri dönmeye dayandığını vurguluyor” denildi.

Suriye, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi için ortaya konulan girişimlere olumlu yaklaştığını ve bu girişimlerin sağlam temellere dayanması gerektiğini belirtti. İlişkilerin geliştirilmesi için egemenlik ve toprak bütünlüğüne saygı vurgusu yapıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.