DOLAR 34,1564 0.17%
EURO 37,9349 -0.43%
ALTIN 2.873,91-0,03
BITCOIN 21688531.146%
Balıkesir
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Susurluk lezzetleri festivalde yerini aldı

Susurluk lezzetleri festivalde yerini aldı

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:15
Susurluk lezzetleri festivalde yerini aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uluslararası Balıkesir Kahvaltı Festivali 2-5 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildi. Balıkesir lezzetlerinin tanıtıldığı etkinliğin açılış törenine Susurluk protokolü de katıldı.

2-5 Haziran tarihlerinde Balıkesir Avlu Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen Uluslararası Balıkesir Kahvaltı Festivali’nde peynir, zeytin, ekşi mayalı köy ekmeği, kaymak, tereyağı ve bal gibi şehre özgü 30’dan fazla lezzet katılımcılara tanıtıldı. Balıkesir’in ev sahipliğini yaptığı etkinlikte kahvaltı severlere Balıkesir ve ilçelerinin en önemli lezzetleri sunuldu.

BALIKESİR VE LEZZETLERİ TANITILDI

Balıkesir’in yöresel ürünleriyle 30’un üzerinde çeşidin yer aldığı “Balıkesir Kahvaltısı” kurulan stantlarda ilgilileriyle buluştu. 51 firma, 10 kooperatif, 16 kuruluş ve 2 süt birliğinin stant açtığı festivalde Susurluk da dahil 20 ilçe tanıtıldı. Gastronomi turizmi adına büyük bir adım olan festival Balıkesir’in mutfak zenginliğini paylaşabileceği güçlü bir ortam oldu. Çevredeki bazı şehirler de misafir olarak katılım sağladı. Festival, Balıkesir Valiliği öncülüğünde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Balıkesir Sanayi Odası, Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Ticaret Borsası, Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Balıkesir ve Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Birlikleri, Gastronomi Turizmi Derneği, TÜRSAB, ÇARO, Balıkesir Üniversitesi gibi diğer birçok kurumun iş birliği ve katkılarıyla yapıldı.

SUSURLUK, LEZZETLERİYLE FESTİVALDEYDİ

Uluslararası Balıkesir Kahvaltı Festivali’nde Susurluk şehrini temsil etmek adına Susurluk Belediyesi “SUBEL”, Altınöz Süt Ürünleri ve BALMEK kurulan stantlarıyla şehrin lezzetlerini insanlarla buluşturdu. Susurluk Kaymakamı Muammer Köken, Kaymakam Refiği Muhammet Safa Kömürcü, Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney ve Susurluk Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Sarı da festivalin açılışına katılım sağladı. Kaymakam Köken Susurluk lezzetlerinin yer aldığı stantları ziyaret etti. Festivalin Balıkesir adına oldukça güzel bir tanıtım olduğunu dile getiren Kaymakam Köken; “Zengin tarihi ve kültürel mirası ile Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından birisi olan ilimiz Balıkesir, şimdi de tadına doyulmaz lezzetleri ve yöresel mutfağıyla gastronomi turizminin öne çıkan rotalarından biri olmaya aday.” diye konuştu.

“BALIKESİR ARTIK ZENGİNLİĞİNİ VE İDDİASINI ORTAYA KOYUYOR”

Balıkesir topraklarının zenginliğini Türkiye ve dünyaya duyurmak ve tanıtmak adına çalıştıklarının altını çizen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz; “Bu memleketin ürünleri, tarladan direkt sofraya gelir. Gastronomi şehirleri bu bütünselliği sağladığı için ortaya güzel lezzetler çıkarıyorlar. Balıkesir de artık bu zenginliğini ve iddiasını ortaya koyuyor.” açıklamasında bulundu. Balıkesir’in turizm şehri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini dile getiren Balıkesir Valisi Hasan Şıldak “Balıkesir turizm şehri olma yoluna çıktı. Bunun bileşenleri çok geniş bir alana yayılıyor. Gastronomi de bunlardan belki de en güçlü olanı. Bu konuda güçlüyüz. Gücümüzü göstermek istiyoruz. Balıkesir bu festivalle artık ben de bu sahada varım diyor. Şehrimize, turizm ve gastronomi sektörüne hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

Haber: Nur Uysun

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.