DOLAR 34,1092 0.26%
EURO 38,1167 0.12%
ALTIN 2.874,941,63
BITCOIN 2139521-0.42232%
Balıkesir
23°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Susurluk Meclisi karıştı

Susurluk Meclisi karıştı

Susurluk Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Toplantısı'nda İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Ömer Öztürk, İYİ Partili Belediye Başkanı Nurettin Güney’i eleştiri yağmuruna tuttu.

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:15
Susurluk Meclisi karıştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Susurluk Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Toplantısı’nda İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Ömer Öztürk, İYİ Partili Belediye Başkanı Nurettin Güney’i eleştiri yağmuruna tuttu.

Susurluk Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Toplantısı 9 Haziran tarihinde gerçekleşti. Toplantıda alınan kararların yanı sıra İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Ömer Öztürk ile Belediye Başkanı Nurettin Güney arasında çıkan tartışma gündem konusu oldu. İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Ömer Öztürk, Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney’in Balıkesir’de ikamet ettiğini ve her gün makam aracıyla Balıkesir’e gelip giderek belediyeyi aylık yaklaşık 20 bin lira zarara uğrattığına dikkat çekerek belediyeye ihtiyaç dışı eleman alındığını söyledi. Öztürk, “Bu belediye Susurluk halkının belediyesi. Burada tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır. Son günlerde belediyenin içine gereksiz insanlar alındı. Bunlara paralar ödeniyor ve bu kişilerin ne iş yaptığını kimse bilmiyor. Ne kadar maaş alacaklarını kimse bilmiyor. Belediyemiz zengin değildir. İhtiyaç olmadan eleman alınması doğru değildir. Bunun vebalini taşıyamayız. Vatandaşların tepkilerine cevap veremiyor, dayanamıyorum. Bunu burada söylemeye mecbur hissediyorum kendimi.” dedi.

“KİMSE DEVLETİN ARACINI ÖZEL ŞAHSI İÇİN KULLANAMAZ”

Başkan Güney’in her gün Balıkesir’den Susurluk’a geldiğinin bilgisini veren Öztürk, yine başkan Güney’in makam aracıyla İstanbul’da okuyan kızını almaya gittiği iddiasında buldu. Öztürk, “Belediye başkanımız Balıkesir’de ikamet ediyor. Bu doğru bir şey değil ama ille de evini getirmesi gerekmiyor. Ama her gün makam aracı ile belediyeye gelip gitmesi doğru bir şey değil. Her gün git gel ayda bu araba ortalama 15-20 bin liralık yakıt harcar. Bu parayı belediye olarak harcamaya kimsenin lüksü yoktur. Ben buna karşıyım ve bu vatandaşın talebidir. Başkanın evladı İstanbul’da okuyor. Halk arasında, başkanımızın makam aracıyla kızını İstanbul’a almaya gidiyor söylentisi var. Böyle bir şey varsa bu doğru değildir. Kimse devletin aracını özel şahsı için kullanamaz. Biz de buna göz yumuyorsak yazıklar olsun.” diye konuştu.

“SUSURLUK’TA PERSONEL YOK MU?”

Susurluk Belediyesi’ne ihtiyaç dışında eleman alındığının da altını çizen Öztürk, şu şekilde konuştu. “Teknik personel alımına karşı değiliz. Neden Balıkesir’den getiriliyor? Susurluk’ta personel yok mu? Ahbap çavuş ilişkileriyle dışarıdan adam getirtip burada çalıştırılması doğru değil. Bunları ifade edemiyorsak burada görev yapmamamız gerekiyor” dedi.

“YALAN VE İFTİRALARI ESEFLE KINIYORUM”

İddiaya yanıt veren Başkan Güney ise, “Benim kızımı İstanbul’dan alıp getirdiğim konusundaki yalan ve iftiraların son derece aşağılayıcı olduğunu söylemek istiyorum. Bunu söyleyenleri esefle kınıyorum. Benim eşim Balıkesir’de öğretmen. Hayatta en önemli şey ailedir. Bununla ilgili benim görev yapmama engel bir durum var mı?” şeklinde konuştu.

Haber: Belit PEKTEZEL

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.