DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21522040.24848%
Balıkesir
23°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Susurluklu çocuklar madalyalarına kavuştu

Susurluklu çocuklar madalyalarına kavuştu

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:16
Susurluklu çocuklar madalyalarına kavuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen “23 Nisan Okullar Arası Futbol Turnuvası” sona erdi. Başarılı olan takımlar kupalarını evlerine götürdü.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Susurlukspor Kulübü Derneği’nin organize ettiği, Susurluk Kaymakamlığı, Susurluk Belediye Başkanlığı, Susurluk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Susurluk İlçe Spor Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Okullar Arası Futbol Turnuvası” üç farklı kategoride oynandı ve dereceye giren takımlar belli oldu. “Sevgi Eylem Gerektirir” adlı proje kapsamında 24 takımın katıldığı ve toplamda 48 maç oynanan turnuvanın final maçları sonrasında yapılan kupa madalya töreni ile şampiyonlar kupalarına kavuştu. Susurluk Kaymakamı Muammer Köken ve Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney kazanan takımlara madalya ve kupalarını takdim etti.

ÜÇ KATEGORİDE ŞAMPİYONLAR BELLİ OLDU

İlkokullar arası 1-2. sınıflar kategorisinde yarışan takımlar arasından; birinci Fatih İlkokulu, ikinci Atatürk İlkokulu, üçüncü ise Beşeylül İlkokulu oldu. İlkokullar arası 3-4. sınıflar kategorisinde karşılaşan takımlar arasında; birinci Fatih İlkokulu, ikinci Beşeylül İlkokulu, üçüncü ise Karapürçek Şehit Mesut Nayman İlkokulu oldu. Ortaokullar arası 5-6. sınıflar kategorisinde madalyalarına kavuşan takımlar arasında; birinci Karşıyaka Şerafettin Tunalı Ortaokulu, ikinci Şehit Erbil Arslan Ortaokulu ve üçüncü olarak Göbel Şehit Nusret Kula Ortaokulu yer aldı.

“PANDEMİ ÇOCUKLARI HAREKETSİZLEŞTİRDİ”

Pandemi döneminin çocuklara hareketsizlik sorunu getirdiğini söyleyen Susurluk Belediyesi Spor Birimi Sorumlusu ve proje koordinatörü Emrah Dikmen; “Pandemi sebebiyle yaşanan sorunların en başında da obezite gelmektedir. Pandemi döneminde çocuklarımız evde sağlıklı olmayan yiyecekler tüketerek oldukça fazla kilo almalarının yanında spor egzersizlerinden uzak kaldı ve bilgisayar oyunları ile sosyal medya bağımlılıkları giderek arttı. Obezitenin ve bu bağımlılıkların önüne geçebilmemizde en önemli unsur sağlıklı beslenme ve tabii ki spordur. Biz de bu turnuvayla çocuklarımızı bu alışkanlıklardan uzaklaştırmak istedik.” ifadelerinde bulundu.

“288 SPORCUYA GÜZEL ANLAR YAŞATTIK”

1 Temmuz 2021’de başlayan projeyi tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Emrah Dikmen; “Yaklaşık bir yıldır spordan uzak kalan çocuklarımıza proje kapsamında vermiş olduğumuz futbol ve jimnastik eğitimleri ile bir nebze nefes olduk. 7 aylık süre zarfında vermiş olduğumuz eğitimler ve sportif aktiviteler sayesinde çocuklarımızı sosyal medya ve bilgisayar oyunlarından uzaklaştırarak aktif ve sosyal bireyler olmaları konusunda yardımcı olduk. Projemizin final aşamasında Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile birlikte organize ettiğimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Futbol Turnuvası ile 288 sporcuya unutamayacakları güzel anılar yaşatarak projemizi amacına uygun ve güzel bir şekilde sonuçlandırdık.” açıklamasında bulundu.

Haber: Nur Uysun

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.