DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18415020.42808%
Balıkesir
24°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Susurluk’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlandı

Susurluk’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlandı

Susurluk Belediyesi Adnan Menderes Çay Bahçesi'nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Kaymakam Muammer Köken, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çatak, İlçe Jandarma Komutanı Coşkun Kurt, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

ABONE OL
Temmuz 17, 2024 15:14
Susurluk’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlandı
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Şehitlerin anıldığı ve gazilere minnetlerin sunulduğu bu özel günde, Belediye Başkanı Hakan Yıldırım Semizel ve Susurluk Kaymakamı Muammer Köken, yaptıkları konuşmalar ile önemli mesajlar verdi.

Susurluk'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlandı

Susurluk’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlandı_1

Kaymakam Muammer Köken’in Konuşması

Kaymakam Muammer Köken, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “15 Temmuz ekmeğini yedikleri vatana ihanet eden hainlere karşı aziz Türk milletinin dirayetli duruşunun adıdır. 15 Temmuz eli silahsız ama korkusuz milletimiz tarafından darbeci hainlerin bertaraf edilişinin adıdır. 15 Temmuz her yaştan 251 vatan evladının yine vatan uğruna şehit oldukları günün adıdır. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Rabbim devletimizi payidar, milletimizi bahtiyar eylesin. Devletimiz ebed-müddet olsun. Yüce Mevla’m böyle acı günler göstermesin.”

Susurluk'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlandı

Susurluk’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlandı_2

“Anadolu Mayası ve Birlik Ruhu”

Köken, Anadolu’nun mayasının birlik ve kardeşlik üzerine kurulu olduğunu vurgulayarak, “Anadolu coğrafyasındaki varlığımızın dayanağı Anadolu mayasıdır. İçine düşürülmek istenen yok olma, yok edilme tehlikesinden kurtulmanın yolu bu mayayı bilmekten, bu mayaya tutunmaktan geçer. Bu mayanın esası ‘cümle varlığın birliği ve kardeşliğidir.

Ancak Anadolu ve Türk tarihinin çeşitli safhalarını incelersek çeşitli dönemlerde Anadolu ya sokulan nifakların giderilip “birlik”in yeniden oluşturulması sürecinde çekilen acıları ve bu nifakı sokan ve buna alet olan haşşaşilerin mankutların ve vahhabilerinin başına gelenleri unutmamak meseleyi doğru şekilde değerlendirmemize yardımcı olacaktır.

Susurluk'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlandı

Susurluk’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlandı_3

Bu bağlamda 15 Temmuz da Türk Milletinin Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan önderliğinde gösterdiği bu destansı zafer tarihin sayfalarında yer almıştır. Bir olayı tarih yapan olayın tarihi değil bizzat kendisidir. Tarih “tarih yazanları” yazar. Tarihin sizi yazması önemli, ancak sizin tarih yazmanız daha önemlidir’” dedi.

Susurluk'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlandı

Susurluk’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlandı_4

“Türk Kimliğinden İslamı Ayrıştırmak Su Molekülünü Ayırmaya Çalışmak Gibidir”

Anadolu mayasında ki kardeşlik “cümle varlığa” mahsustur. Her ne vardır ki; göz görür, el dokunur, kulak duyar, akıl bilir, esasen kardeştir. Anadolu mayasında gönül cihetinden ayrı gayrı yoktur. Ot, Çiçek, böcek, kurt, kuş, insan, cümlesinin esası birliktir, cümlesi kardeştir. Böyle görürüz böyle biliriz. Anadolu mayasının coğrafyasında birçok bakımdan farklı inançlar ve uygulamalar mevcuttur. Ayrık görünen dahi aynı birlik ve kardeşliğe bağlıdır. Cümlesi bizimdir. Ola ki “can”a “özgürlüğe” “mayamıza” kastetmeye “vatanımıza” “Ayyıldızlar al bayrağımıza” ihanet etmeye!
Ayyıldızlı al bayrağımız ve vatanımız Anadolu Türk kimliğinin özü itibariyle kutsalıdır. Bu hakikat “kelamı” “sözden” “bayrağı” “bezden” “vatanı” “araziden” ayıramayanlar için kompleks olup kısır-döngüye yol açmaktadır.

Susurluk'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlandı

Susurluk’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlandı_5

Türk kimliği ve İslamla Anadolu’yu ayrıştırmak su damlasından su moleküllerini ayrıştırmaya uğraşmak kadar anlamsızdır. Suyun mahiyeti unsurlarının mahiyetinden farklıdır. Susuzluğu gidermek üzere bir bardak sıvılaştırılmış oksijen ve iki bardak sıvılaştırılmış hidrojen içemeyiz bağımızı bahçemizi maliyetine katlansak bile sıvılaştırılmış oksijen ve sıvılaştırılmış hidrojen ile sulayamayız. Türk İslam kimliği de bizim nazarımızda budur” diye konuştu.

Susurluk'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlandı

Susurluk’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlandı_6

Belediye Başkanı Hakan Yıldırım Semizel’in Konuşması

Belediye Başkanı Hakan Yıldırım Semizel, 15 Temmuz’un Türk demokrasisine ve bağımsızlığına yapılan hain bir saldırı olduğunu belirtti. Konuşmasında şunları söyledi: “Bugün, demokrasimize ve bağımsızlığımıza yapılan hain 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde, o gece milletimizin birlik ve beraberlik ruhu, FETÖ terör örgütünün hain planlarını boşa çıkardı. Bu kalkışma, bize cemaat ve tarikatların devlet işlerine karışmasının tehlikelerini acı bir şekilde gösterdi.”

Atatürk’ün İlkelerine Vurgu

Semizel, Atatürk’ün ilke ve sözlerine atıfta bulunarak, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.’ Laiklik ilkesi, sadece inanç özgürlüğümüzün değil, aynı zamanda demokrasimizin de teminatıdır. Atatürk’ün ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir’ sözünü rehber alarak, bilimin ve aklın ışığında ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.

Şehitler ve Gaziler Anıldı

Başkan Hakan Yıldırım Semizel, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Bu vesileyle, 15 Temmuz gecesi hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri sarsılmaz ve bizler Atatürk’ün izinde, bağımsız, laik ve demokratik Türkiye’yi sonsuza dek yaşatacağız.” dedi

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.