DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21541330.87785%
Balıkesir
23°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Susurluk’ta işler Arap saçına döndü

Susurluk’ta işler Arap saçına döndü

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:19
Susurluk’ta işler Arap saçına döndü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Balıkesir 1. İdare Mahkemesi, AK Parti Susurluk Belediye Meclis Üyesi İbrahim Dürmüş’ün üyeliğinin düşürülmesi ile ilgili oybirliğiyle yürütmeyi durdurma kararı verdi. AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran kararı “Susurluk’ta adalet yerini buldu olarak” değerlendirirken, İYİ Parti Susurluk İlçe Başkanı İsmail Çakır, mahkemenin kararı Susurluk Belediyesi’nin savunmasını beklemeden aldığını, yürütmeyi durdurma kararının iptali için Bölge İdare Mahkemesine başvuracaklarını söyledi.

Susurluk Belediye Meclisi’nde üyeliği devamsızlık nedeniyle düşürülen İbrahim Dürmüş için Balıkesir 1. İdare Mahkemesi oybirliğiyle yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mahkeme kararında İbrahim Dürmüş’ün Nisan ayındaki toplantıya katılmadığını ancak COVID-19 nedeniyle karantinada olduğundan izinli sayılması gerektiğini, Haziran, Temmuz ve Aralık ayındaki olağanüstü toplantıya ise izinli olarak katılmadığını ve bir yıl içindeki meclis toplantılarının yarısından fazlasına katılmama halinin gerçekleşmediğini, bu nedenle Susurluk Belediye Meclisi kararında hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna vardı. Mahkeme heyeti aynı zamanda büyükşehir belediye meclisi üyesi olan Dürmüş’ün meclis üyeliğinin düşmesine yol açan dava konusu işlemin uygulanması halinde ilgilinin telafisi güç zarara uğrayabileceğine dikkat çekti. Karar için 7 gün içinde Bursa Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz edilebilecek.

İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI ÇAKIR: “KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ”

İYİ Parti Susurluk İlçe Başkanı İsmail Çakır, Balıkesir 1. İdare Mahkemesi’nin acele bir karar aldığını söyledi. Susurluk Belediyesi’nin savunmasının okunmadan alınan karara mutlaka itiraz edeceklerinin altını çizen İYİ Partili Çakır, “Yürütmeyi durdurma kararının iptali için Bölge İdare Mahkemesine başvuracağız” diye konuştu.

AK PARTİ İL BAŞKANI BAŞARAN: “SUSURLUK ADALET YERİNİ BULDU”

Mahkeme kararı ile de olsa Susurluk’ta demokrasinin kazandığına dikkat çeken AK Parti Ekrem Başaran, milletin iradesini hiçe sayanların adaletin aldığı kararla bir kez daha gereken cevabı aldıklarını vurguladı. Susurluk Belediye Meclisi Millet İttifakı üyelerinin zihniyet ve niyetlerinin ne kadar karanlık olduğunu herkesin gördüğünü ifade eden Başaran, “Aldıkları kararın, bir demokrasi ayıbı olduğunu söylememize rağmen karanlık yüzlerini milletimize tekrar gösterdiler. Ama adaletin terazisi şaşmadı. Susurluk’ta adalet yerini buldu” dedi.

SUSURLUK BELEDİYE BAŞKANI GÜNEY: “HUKUK BİRİMİMİZ GEREKLİ İNCELEMEYİ YAPACAKTIR”

Susurluk halkının ve ilçenin sorunlarının mecliste tartışılması açısından meclis üyelerinin katılımının önemli olduğunu ifade eden Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, yürütmeyi durdurma kararıyla ilgili belediye hukuk biriminin gerekli incelemeyi yapacağını söyledi. Dürmüş’ün Susurluk meclisine katılmayıp, büyükşehir belediye meclisine katılmasını eleştiren Güney, ” Meclis üyesinin bu tutumu hukuksal boyutu dışında halkın ve kendi partisinin değerlendirmesi gerekir. Halkın ve partisinin değerlendirmesi hepsinden daha önemli. Benim için meclis üyesinin üyeliğinin düşürülmesinden çok Susurluk için ürettiği projeler önemli. Bunun için meclise devamlılık önemli. Devamsızlığı konusunda kanunu vecibe neyse o yerine getirilecektir.” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.