DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18419500.35028%
Balıkesir
24°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
SUSURLUK’TA KORKUTAN YANGIN

SUSURLUK’TA KORKUTAN YANGIN

Susurluk’un Sülücek Mahallesi’nde çıkan orman yangını, havadan ve karadan yapılan yoğun müdahaleler sonucu söndürüldü.

ABONE OL
Haziran 30, 2024 15:12
SUSURLUK’TA KORKUTAN YANGIN
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sülücek Mahallesi’ndeki ormanlık alanda önceki gün saat 16.00’da yangın çıktı. Fıstık çamlarıyla kaplı ormanda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek buğday tarlalarına da sıçradı. Yangına ilk olarak Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 2 helikopter, 6 arazöz, 1 su ikmal ve ilk müdahale aracı, dozer ve 90 personel ile müdahale edildi. Söndürme çalışmalarına, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Susurluk Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü, BASKİ ve İtfaiye Grup Amirliği’nin yanı sıra ilçe belediyelerinin park ve bahçeler sulama araçları da destek verdi. 30 haneli 80 nüfuslu Sülücek Mahallesi’ndeki yerleşim yerine doğru ilerleyen alevler, yaklaşık 13 saat sonra kontrol altına alındı.

BÖLGE HALKI SEFERBER OLDU

Yangını söndürmek için bölge halkı seferber olurken Susurluk Belediye Başkanı Hakan Yıldırım Semizel de çalışmaları ilk andan itibaren takip etti. Susurluk Belediye Başkanı Hakan Yıldırım Semizel, Başkan Yardımcısı Taylan Akoğlan ve Meclis Üyesi Ali Bozoğlu, yangın söndürme çalışmalarını yerinde takip ettiler. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Susurluk Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü, BASKİ ve İtfaiye Grup Amirliği yangına müdahale ederek soğutma çalışmaları gerçekleştirdiler. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Semizel, “İlçemizde gerçekleşen yangına müdahale eden tüm kurumlara, çalışanlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ederiz. Bu ve benzeri olayların bir daha yaşanmaması adına lütfen daha dikkatli olalım ormanlarımıza hep birlikte sahip çıkalım. Hepimize geçmiş olsun” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.